Showing posts with tag: Sunt

Raed Arafat: „Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta”


Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Aradat, a declarat, vineri seara, ca in contextul redeschiderii scolilor nu exista un pericol real pentru copii, ci riscul este ca acestia sa transmita virusul atunci cand ajung acasa.
Secretarul de stat a recomandat ca, pentru limitarea raspandirii SARS-CoV-2, copiii sa nu interactioneze direct cu bunicii.

„Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta, bunici, etc. As pune niste reguli in casa pentru urmatoarele luni, chiar daca nu sunt reguli oficiale, sunt recomandari, familiile poate ca le adopta sau nu, dar regula este copilul sa nu interactioneze direct cu bunicii, nu va fi usor, dar e o regula care trebuie sa fie. (…) Pericolul real asupra copiilor este minimal, pentru ca boala asta se intampla sa nu aiba un impact grav asupra copiilor si pana acum acestea sunt datele, nu se schimba. Este un procent infim de cazuri in lume in care copiii au fost afectati mai serios, in rest nu. La acest moment noi nu vorbim de un pericol asupra copiilor. Pericolul este cand se intorc acasa si sa ajunga sa transmita catre bunici”, a afirmat seful DSU, la postul Digi 24.

Raed Arafat a subliniat ca trebuie clarificate lucrurile in ceea ce priveste inceperea noului an scolar si ca intrebarile unor profesori si parinti, care nu au inteles cu precizie in ce conditii va fi reluata activitatea in unitatile de invatamant, sunt legitime.
El a mentionat ca este de datoria reprezentantilor scolilor sa discute cu parintii si sa le explice acestora care sunt masurile luate pentru protejarea copiilor.

Seful DSU a subliniat, totodata, ca in contextul unor cazuri de infectare, unele scoli ar putea fi inchise pentru perioade scurte de timp.


Calendar ortodox 5 septembrie 2020. Sunt sărbătoriți doi sfinți importanți


Calendar ortodox 5 septembrie. În fiecare an, la data de 5 septembrie, creștinii sărbătoresc doi mari sfinți, care au avut o însemnătate aparte pentru religia noastră. Este vorba despre Sfântul Profet Zaharia şi Dreapta Elisabeta, care au fost părinţii Sfântului Profet Înaintemergător şi Botezător Ioan. Această sărbătoare apare în calendar cu cruge neagră.
Calendar ortodox 5 septembrie 2020. Sunt sărbătoriți doi sfinți importanți
Sfântul Profet Zaharia şi Dreapta Elisabeta au fost părinţii Sfântului Ioan Botezătorul. Ei erau descendenţi din neamul lui Aaron: Zaharia, fiul lui Barac, a fost preot în Templul din Ierusalim, iar Elisabeta a fost sora Sfintei Ana, mama Preasfintei Fecioare Maria. Cele două femei căsătorite şi evlavioase sufereau de nerodire a trupului, ceea ce pe vremea aceea era luat drept pedeapsă de la Dumnezeu. Din această cauză, Zaharia și Elisabeta nu aveau copii, deși ajunseseră la o vârstă înaintată.
Într-o zi, în timpul slujbei din templu, un înger i s-a arătat lui Zaharia care i-a spus că soţia sa bătrână va naşte prunc, „care va fi mare înaintea Domnului” (Luca 1:15) şi „va merge înaintea Lui cu duhul şi puterea lui Ilie” (Luca 1:17).

Zaharia s-a îndoit de această prezicere şi, deoarece a dat dovadă de credință slabă, Dumnezeul l-a pedepsit și i-a luat glasul. Când Elisabeta a născut un fiu, fiind insuflată de Duhul Sfânt i-a dat numele Ioan, deşi nimeni din familie nu mai avea acest nume.

Potrivit tradiţiei, în luna a șasea de la nașterea lui Ioan, Irod a poruncit ca toţi pruncii din Betleem să fie ucişi, în speranţa de a-L ucide şi pe Hristos. Astfel, Elisabeta s-a ascuns cu Ioan într-o peşteră.

Ştiind de naşterea minunată a lui Ioan şi crezând că însuşi el ar putea fi Mesia, a poruncit soldaţilor să îl caute şi să îl omoare. Pentru că soldaţii nu l-au găsit pe Ioan, Irod a poruncit ca preotul Zaharia să fie înjunghiat în locul fiului său. Astfel, ostașii au mers la Templu, au înjunghiat pe bătrânul preot „între Templu și altar”, stropind, cu sângele său, altarul Domnului.
Dupa patruzeci de zile de la uciderea Sfântului Proroc Zaharia, Sfânta Elisabeta și-a dat sfârșitul în această peșteră, iar Sfântul Ioan a fost hrănit de un înger, care l-a păzit. Moaştele Sfântului Zaharia se găsesc în Ierusalim, la Yad-Avshalom, alături ce cele ale lui Simeon cel Bătrân.

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale