Showing posts with tag: din

Primele declarații ale părinților fetei bătute din Târgu Jiu. Pedeapsa primită de agresori


Cazul minorei care a fost batjocorită în Târgu Jiu a tras un nou semnal de alarmă. Patru minore cu vârste cuprinse între 12 și 14 ce au bătut o fată de 13 ani aduc în atenția autorităților cazurile de hărțuire între tineri. Poliția s-a autosesizat după ce imaginile au apărut pe internet, iar grupul de tineri este anchetat.
Ce au declarat părinții după evenimentul violent. Victima nu a povestit nimic acasă
Imaginile în care minora de 13 ani este bătută și batjocorită au fost urmărite în mediul online de foarte multă lume. Victima agresată de trei tinere nu a avut curajul să povestească părinților întâmplarea. Dacă imaginile nu ar fi ajuns în vizorul autorităților, părinții nu ar fi știut nimic, iar tânăra putea rămâne cu anumite traume. Și după discuții cu psihologul, teama fetei nu a dispărut.Cazul de violență a născut un manifest.

Tatăl minorei bătute: Au ameninţat-o că dacă spune ceva o bat până o omoară.
Reporter: Ar bate-o din nou?
Tatăl minorei bătute: Da, da.
Reporter: Aţi discutat cu ea acum, v-a povestit?
Tatăl minorei bătute: Da, în mare am discutat, dar nu prea vrea să vorbească, mai mult a discutat cu doamna psiholog
Reporter: Îi e frică în continuare?
Tatăl minorei bătute: Da, da, povestește stirileprotv.ro.
Lidia Bârsanu, psiholog DGASPC Gorj: “Aici ar trebui să intervină atât cadrele didactice, cât şi părinţii, să fie mult mai atenţi şi practic ceea ce s a întâmplat cu cele 5 minore ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toţi părinţii şi nu numai, şi pentru minori şi cadre didactice şi noi toţi, să facem ceva constructiv să evităm pe viitor astfel de evenimente.”, potrivit aceleași surse.

Ce sancțiuni au luat autoritățile. Minorele de până în 14 ani nu pot răspunde penal
Una dintre agresoare, în vârstă de 14 ani, a fost reţinută pentru 24 de ore şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, spun poliţiştii. Este bănuită de lovire şi alte violențe. Potrivit legii, pentru că are 14 ani, va fi trasă la răspundere pentru fapta ei. Experţii au supus-o unei expertize şi au stabilit că a avut discernământ. Celelalte trei tinere care au agresat-o pe faţă sunt anchetate şi ele pentru lovire şi alte violențe.
Părinţii bătăuşelor au fost amendaţi cu 500 de lei fiecare. Toţi adolescenţii implicaţi în scandal primesc consiliere psihologică.

Astfel de evenimente nu sunt străine în școlile din România. Unii psihologi explică compotamentul violent prin concordanța cu problemele de acasă. Copii pot fi supuși unui tratament asemănător de către părinți, iar în contact cu alții copii pot adopta acțiuni similare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii plasa România pe locul al treilea în topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de bullying. Iar ultimul studiu Salvaţi Copii arata că 50% dintre copiii cu vârste între 12 şi 17 ani au fost hartuiţi online.

Tatăl agresoarei, prima declarație: „E vinovată. dar..”
Tată fetei de 14 ani a declarat în exclusivitate pentru un ziar online că recunoaște vina fiicei lui, însă arestul i se pare o pedeasă exagerată: ”Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic.A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu…Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…
A cunoscut aceste fetițe de două luni, este vinov ată și ea, chiar nu vreau să-i iau apărarea, însă un copil la 13-14 ani poți avea încredere în el, nu te gândești că ar putea face așa ceva. Dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară să aresteze copilul ăsta de 14 ani”.


Cristina Ich a izbucnit în plâns când a văzut imaginile cu tânăra de 13 ani din Târgu Jiu bătută de alți copii. Ce spune iubita lui Alex Pițurcă


Cristina Ich a reacționat dur după ce a văzut imaginile cu adolescenta din Târgu Jiu care este bătută cu bestialitate de un grup de fete. Copila este târâtă de păr, scuipată și bătută cu pumnii și picioarele.
Celebrul influencer Cristina Ich nu a rămas deloc indiferentă la vederea imaginilor apărute în spațiul public. Iubita lui Alex Pițurcă a plâns încontinuu preț de câteva minute, în timp ce se uita la filmarea respectivă, apoi a judecat drastic acest act de cruzime.

„Sunt atât de tristă și în același timp atât de revoltată. Nu am crezut ca există așa ceva. Nu putem să rămânem indiferenți.

Nu am crezut niciodată că poate exista atâta cruzime din partea unor adolescent. Nu vreau să mă pun în locul părinților, nu vreau să-mi imagnez suferința, furia… De când am văzut filmulețul nu mă pot opri din plans. Vă rog, nu rămâneți indiferenți. Share

Dacă ar fi copilul tău? La fel de indifferent ai rămâne?
Crud nu devii, din păcate este pur și simplu fondul lor genetic
Cu răutatea te naști… și mori
Am fost crescută de bunici ( 4 clase), nu vreau să aud scuza cu „educația”. Nimic nu scuză actul ăsta de cruzime, absolut nimic…
Țara este frumoasă, păcat de oamenii care o fac să pară urâtă
Nu merită NIMIC, pentru că ele nu reprezintă NIMIC
Nu merită efortul acele fete, viata se va ocupa să le arate ceea ce merită. Nu le-aș răspunde cu aceeași monedă, însă pot să le spun: „că vor culege ceea ce au semănat”

Ăștia sunt viitorii criminali, psihopați…

Oamenii (scuze că am spus oameni) care dau cu bestialitate în alți oameni nu au conștiință, nu au remușcări, nu au nimic. Cei 7 ani de acasă? Pe bune? Te salva măcar sentimental de milă, dare ei/ ele nu au milă, pentru că nu simt. Ăsta e OMUL RĂU, omul pe care nimic nu-l va putea salva, nici societatea și nici măcar educația.”, a scris CristinaIch pe contul său de Instagram.

Copilele vinovate, audiate de polițiști
Scenele revoltătoare au avut loc ziua în amiaza mare într-un parc din Târgu Jiu. Un grup de fete cu vârste curprinse între 12 și 14 ani au fost autoarele actului cumplit de violență. Poliția s-a autosesizat și le-a chemat la audieri pe tinerele vinovate, împreună cu părinții acestora.

„În cursul zilei de astăzi, având în vedere imaginile apărute în spațiul public pe o rețea de socializare, ne-am autosesizat cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj dispunând efectuatarea de verificări.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse cu vârste între 12 și 14,din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violență asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu.
Două dintre cele două tinere care ar fi exercitat acte de violență au fost aduse la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, fiind însoțite de către părinți, în vederea audierii.

Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.”, a transmis Poliția din Târgu Jiu dumincă.


Scrisoarea cutremurătoare a unui medic din infernul COVID-19 de la Timișoara: ”Mai iau o gură de apă și…”


Ramona, medic specialist în boli infecțioase la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR Timișoara, are o poveste cutremurătoare despre pandemia de coronavirus care a lovit și România.
Într-o scrisoare publicată de Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale pe pagina sa de Facebook povestește cum se duce lupta cu COVID-19.

”Această pandemie cu virusul SARS CoV-2, care de câteva luni continuă să ne schimbe viețile, este pentru mine şi colegii mei o adevărată provocare profesională. Este, de asemenea, o problemă pe care, aici, la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament) din Timișoara încercăm să o ținem în frâu în fiecare zi, și despre care învățăm lucruri noi cu fiecare pacient pe care îl tratăm.

În orice spital vizita e un moment important din zi, e întâlnirea medicului cu pacientul, e momentul în care se discută despre rezultatul ultimelor analize, ajustarea tratamentului, prescrierea altor investigații unde e necesar. Înainte de a intra la vizită discut cazurile cu colegii mei, ne uităm la rezultatele investigațiilor şi la tratament. Atunci când intru în zona roşie am cu mine un plan, al corturilor, pacienților, al tratamentului şi investigațiilor.”
Scrisoarea cutremurătoare a unui medic din infernul COVID-19 de la Timișoara

”Mai iau o gură de apă şi merg spre zona de echipare. Voi petrece în zona roşie vreo 3 ore, fară pauză, timp în care voi trece prin toate corturile şi voi vizita toți pacienții. Când e o zi călduroasă, după câteva ore de stat în echipamentul de protecție ieşim pur şi simplu „fierți”, nu doar transpirați şi deshidratați ci şi cu pielea înroşită, cu urme pe față de la mască. Pe umerii tuturor medicilor de aici, şi de pretutindeni, a căzut o responsabilitate enormă, viața bolnavilor de COVID, pentru care luptăm împreună. Sunt pacienți de toate vârstele, mulți pacienți tineri, azi, la vizită, cel mai tânăr pacient are 19 ani. Fiecare pacient care se externează vindecat înseamnă încă o victorie şi o mulțumire sufletească că pe lista celor declarați vindecați am mai adăugat o persoană.
În calitate de medic ce are contact direct cu pacienții infectați de SARS COV-2 , vă încurajez să luați măsuri de prevenire a bolii, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei din jur. Să fim conștienți de complicațiile severe ale infecției şi să evităm un colaps al sistemului sanitar pentru ca să limităm numărul de decese. Suntem toți împreună în această luptă. Rămâneți în siguranță, sănătoşi. Toate cele bune. Cu drag, Ramona”, a scris medicul.


Avocatul lui Gheorghe Dincă, noi detalii din anchetă: „A început să aibă un regret. Am ajuns la concluzia că spune adevărul”


Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, a declarat la Antena 3 că acesta a oferit adevărul și că a fost cooperant dând indicii anchetatorilor, subliniind că prin aceste lucruri Gheorghe Dincă a început să își regrete faptele săvărșite în cazul crimelor din Caracal, adăugând că acesta poate avea răbufniri și că l-a simțit tensionat.
„Nu a dus de nas anchetatorii, i-a condus în teren. Nu am fost la fața locului să știu concret. Știu că avea mai multe telefoane, dar nu știu ce a zis în legătură cu ele.

Dincă a fost cooperant, a declarat adevărul și a oferit indicii. Nu pot să vă dau detalii. Din ceea ce a rezultat efectiv am ajuns la concluzia că spune adevărul. S-a găsit telefonul și a oferit indicii valide.
Nu știu la acest moment dacă testul poligraf se va mai face. În mintea lui, chiar în subconștient începe să aibă un regret. Putea răbufni oricând, chiar dacă cu mine nu a avut”, a declarat avocatul lui Dincă. Declarația avocatului pe site-ul Antena 3.


Ce avere are Oana Zăvoranu! Câți bani a moștenit, de fapt, de la mama sa. A scos într-o singură zi, din bancă, mai mulți bani decât au majoritatea românilor într-o viață


Averea Oanei Zăvoranu a fost motivul pentru care vedeta și mama sa au purtat un război ani la rând. Iată câți bani a moștenit în cele din urmă și cum i-a investit.
Deși în presă a circulat informația că Oana a primit moștenire de la mama sa zeci de milioane de euro, suma nu este chiar atât de mare, însă este mai mult decât suficientă pentru o viață de lux.

Bruneta a moștenit în jur de cinci milioane de euro și o parte din ei a fost investită deja. Oana și-a deschis o clinică medicală și a lansat un parfum. În plus, vedeta a mărturisit, la un moment dat, că lunar cheltuie peste 10 mii de euro pentru a se îngriji și menține în formă.
„A aflat că ei pândeau să moară ea, pentru că ei erau convinși că va muri, și să facă o mărire de capital ca să o lase fără absolut nimic. Pot să îți aduc actul cu banii pe care i-am scos eu într-o anumită zi de la o bancă, care au fost urmarea unui an și ceva de procese și a vreo 15 ani de bătălie cu mama. Și acea sumă în acte este 1.175.000€”, a spus Oana la o emisiune TV, scrie Antena Stars.

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale