ÎPS Teodosie apelează la instanță! Acesta cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei

Arhiepiscopul-Tomisului.jpg

ÎPS Teodosie apelează la instanță! Acesta cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei

Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------

ÎPS Teodosie apelează la instanță! Acesta cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei

ÎPS Teodosie apelează la instanță! Acesta cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei


Arhiepiscopul Tomisului a înaintat o cerere la Tribunalul Constanța. Acesta cere anularea parţială a Hotărârii Cmitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu privire la articolele care interzic participarea la pelerinajele religioase.

ÎPS Teodosie cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei
ÎPS Teodosie a intentat proces împotriva Hotărârii 72/10.11.20 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), ce interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi, cerând anularea parţială a acesteia.”Credincioșii îmi cer acest lucru. Mă sună 700 pe zi. Sunt păstorul lor. Nu îi las de izbeliște (..) E un drept religios încălcat. Nu avem încă termen la instanță, dar este o realitate. Pe plan european, peste tot în Europa, unde s-a acționat în instanță, le-a dat dreptul la liberă exprimare religioasă!” , a declarat ÎPS Teodosie jurnaliștilor.

Potrivit avocatei Diana Ivanovici Şoşoacă, acţiunea a fost înregistrată la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa şi vineri a fost depusă o cerere pentru a se judeca de urgenţă, având în vedere faptul că la sfârşitul acestei luni, conform Calendarului Creştin Ortodox, este Praznicul Sf. Apostol Andrei. Conform tradiţiei urmează să fie organizat pelerinajul de la Peştera şi Mânăstirea Sf. Ap. Andrei, din comuna Ioan Corvin, judeţul Constanţa, scrie DCNews.ro.

”Noi cerem instanţei să constate necostituţionalitatea parţială a unor articole şi puncte din articolele Hotărârea nr. 72/10.11.20 CJSU Constanţa, în conformitate cu drepturile ce decurg din Articolul 29 din Constituţia României. Acesta prevede că dreptul religios şi la manifestările religioase nu poate fi restrâns în niciun mod, este singurul care nu poate fi restrâns indiferent dacă este şi război”, a declarat avocata Arhiepiscopiei.Va căuta soluţii în instanţă pentru a ţine datinile bisericeşti
Arhiepiscopul Teodosie a declarat săptămâna trecută, că dacă se va dovedi că va fi împiedicată organizarea pelerinajului anual de la Peştera Sf. Apostol Andrei, din data de 30 noiembrie, în temeiul unor măsuri de limitare a efectelor pandemiei cu noul coronavirus, atunci va căuta soluţii în instanţă pentru a ţine datinile bisericeşti.

”Cum să nu ajung eu la peşteră în ziua Sfântului Andrei şi cum să nu ajungă constănţenii acolo? Este imposibil! Eu cred că pot să ajungă toţi românii căci este cu adevărat apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare naţională şi chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare naţională, Sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 Decembrie, de asemenea, sărbătoare naţională, care ţine de unirea tuturor românilor într-o singură ţară.

ÎPS Teodosie apelează la instanță! Acesta cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, ÎPS Teodosie apelează la instanță! Acesta cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei , Mozocu.Org , ÎPS Teodosie apelează la instanță! Acesta cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, ÎPS Teodosie apelează la instanță! Acesta cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei , Mozocu, ÎPS Teodosie apelează la instanță! Acesta cere anularea interzicerii pelerinajului la peștera Sf. Andrei

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
scroll to top