România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre. Spitalele nu mai fac față

122978550_10157982675762266_2823139193505939821_n.jpg
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------

În curând, vom fi nevoiți să trecem la scenariul prevăzut în caz de dezastre, pentru că spitalele nu mai fac față valului de îmbolnăviri.

Este avertizarea autorităților medicale, transmisă în ziua în care România înregistrează un sumbru record: 104 români au fost secerați de Covid, în ultimele 24 de ore. Sunt victime și printre cei care luptă în prima linie. Două asistente și un pompier, au murit de luni până marți, răpuși de Covid-19.

Sirenele au sunat a jale în toate unităţile de pompieri din Vâlcea în memoria lui Romeo Banu, răpus de Covid. Avea doar 46 de ani.

Dan Pascariu, şef ISU Vâlcea: „Cu toate eforturile depuse de medicii din UPU, aseară, la ora 20, a fost declarat decesul”.

Romeo Banu nu suferea de alte boli şi făcea sport. A fost confirmat cu Sars-Cov-2 pe 13 octombrie. A preferat să se izoleze acasă, timp în care boala s-a agravat. Acum o săptămână a fost internat la boli infecţioase. Vestea că Romeo a murit i-a lovit ca un trăsnet pe colegi.Lumânări au fost aprinse şi la spitalul din Ineu. Asistenta Anamaria Ciurdar a pierdut lupta, după ce a stat la căpătâiul celor infectaţi cu noul Coronavirus. În vârstă de 47 de ani, lucra pe ambulanță. Avea şi alte boli, dar care nu-i puneau viaţa în pericol.

Ion Epure, medic ATI: „Din nefericire, s-a stins sub ochii noştri. E greu pentru noi, că suntem obosiţi. Ne vrem vieţile înapoi. Doar că nu se poate. Ana Maria s-a stins sub ochii noştri, cerându-mi aer”.

Şi spitalul din Slatina este în doliu. Asistenta Cecilia Dina a murit marți dimineaţă după ce a luptat cu boala zile în şir la ATI. Avea 48 de ani. Colega ei, asistentă şefă, infectată şi ea, trage un semnal de alarmă.

Maria Neacșu, asistent șef: „Ne gândeam cât de nedreaptă este viața. A salvat mulţi oameni, nu pot să vă spun cu ce dedicație. Din păcate, pierdem oameni. Ar trebui cineva să ne protejeze, ca să putem să salvăm vieți. Din păcate, picăm și noi unul câte unul”.

Până acum acum, 33 de medici şi asistente au fost răpuşi de Covid-19. Aproape 6.000 de angajaţi din sistemul sanitar au fost infectaţi. Astăzi, am atins un nou record negativ. În ultimele 24 de ore, 104 oameni au murit. 4.724 de persoane au aflat că sunt infectate. Iar la terapie intensivă sunt 824 de pacienţi. Toate aceste cifre cer noi măsuri din partea autorităţilor.

Raed Arafat, secretar de stat: „Noi nu mai vorbim de epidemiologie aici. Încet-încet, intrăm în logica medicinei de dezastre. Care trebuie un menagement diferit. Am trei pacienţi, am posibilitatea să asigur tratementul pentru unul maxim, pe care din cei trei îl pun pe pat şi caut paturi pentru ceilalţi doi. Asta e situaţia cu care o să ne confruntăm în sistem”.

Săptămâna aceasta, guvernul va da o ordonață de urgenţă care va permite angajarea medicilor şi asistentelor fără examen.

Raed Arafat, secretar de stat: „Toţi medicii care au terminat examenul de specialitate pe ATI, urgenţă , epidemiologie, infecţioasă, radiologie, de a-i angaja imediat fără concurs, de a crea o forţă de lucru, de a-i trimite acolo unde e nevoie, prin detaşare”.

Atingem în fiecare zi noi recorduri. Vorbim de tot mai mulţi morţi şi de spitale şi medici care nu mai fac faţă. Scenariile pentru următoarea perioadă sunt sumbre.

Renunţaţi la intalnirele şi contactele care nu sunt necesare, evitaţi aglomeraţia, conştientizaţi pericolul şi protejaţi-vă. De noi, de măsurile pe care le luăm depind sănătatea şi chiar viaţa noastră şi a celor dragi.

Sursa: Stirile ProTV

România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre. Spitalele nu mai fac față Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre. Spitalele nu mai fac față , Mozocu.Org , România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre. Spitalele nu mai fac față , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre. Spitalele nu mai fac față , Mozocu, România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre. Spitalele nu mai fac față

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
Links: Filme Seriale
scroll to top