România face parte dintr-un proiect istoric, care are scopul de a apăra planeta de asteroizi. Despre ce este vorba

122330209_10157973498372266_544071422151638835_n.jpg
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------


Dacă la multe capitole România se află la coada clasamentului, avem șansa să excelăm în spațiu.

Suntem parte a unui proiect istoric, de apărare planetară, prin care se urmărește devierea corpurilor cerești care ar putea lovi Pământul. Misiunea este programată pentru anul 2024, iar noi vom construi, alături de portughezi, mai multe componente ale navei spațiale, care va fi lansată la 10 milioane de kilometri de Terra.

HERA, cum este denumită misiunea desfășurată în colaborare de Agenția Spațială Europeană și NASA, are două etape. Prima ar trebui să înceapă anul viitor, după o pregătire de aproape 10 ani.

O navă spațială va fi trimisă până la 10 milioane de kilometri distanță de Pământ, unde ar trebui să lovească cel mai mic corp dintr-o pereche de asteroizi.

Marius–Ioan Piso, Agenția Spațială Română: „Una dintre problemele importante de acum este cum să protejezi planeta de un potențial impact cu un corp ceresc. Acest risc este foarte mare. A fost ales un asteroid dublu pentru primul test, două pietre, să le spunem așa, și impactul va fi asupra asteroidului mic și îi modificăm perioada de rotație.”

Mic înseamnă însă, în cazul acesta, un corp cât Marea Piramidă din Giza, de pildă, cu un diametru de 160 de metri. Celălalt are diametrul de 780 de metri.

România are un rol cheie în acest proiect, pentru că alături de Portugalia va construi mai multe componente ale navei spațiale. În total, șapte țări participă la această misiune, una istorică, pentru că indiferent de rezultat, este pentru prima dată când se încearcă devierea orbitei unui asteroid prin intervenție umană, intenționat.

Marius–Ioan Piso, Agenția Spațială Română: „Faptul că la noi se face așa ceva aduce companii, aduce inteligență. Prin acest cadru noi creăm un cadru pentru tineri din România, să se dezvolte, să lucreze bine.”

A doua etapă ar urma să aibă loc în 2024. O sondă spațială va călători doi ani până va ajunge din nou în apropierea asteroidului lovit în prima etapă a misiunii. Va capta imagini și probe, iar cercetătorii vor analiza efectele impactului și vor înțelege mai bine structura asteroizilor.

Pentru această misiune se vor cheltui aproximativ 160 de milioane de euro.

România face parte dintr-un proiect istoric, care are scopul de a apăra planeta de asteroizi. Despre ce este vorba Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, România face parte dintr-un proiect istoric, care are scopul de a apăra planeta de asteroizi. Despre ce este vorba , Mozocu.Org , România face parte dintr-un proiect istoric, care are scopul de a apăra planeta de asteroizi. Despre ce este vorba , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, România face parte dintr-un proiect istoric, care are scopul de a apăra planeta de asteroizi. Despre ce este vorba , Mozocu, România face parte dintr-un proiect istoric, care are scopul de a apăra planeta de asteroizi. Despre ce este vorba

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
Links: Filme Seriale
scroll to top