Raed Arafat, despre purtarea măștii pe stradă: „Clar este posibil să ajungem și la asta”

121009250_3527498340620965_4657798047911170500_o.jpg
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------


Țara noastră a depășit pragul de 3.000 de cazuri zilnice de COVID-19, iar masca ar putea deveni obligatorie și pe stradă. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat în ce condiții se va aplica o astfel de măsură.
Mai multe țări europene, printre care și România, înregistrează record după record în materie de infectări cu noul coronavirus. Pentru a reduce numărul cazurilor de COVID-19, Italia a impus purtarea măștilor și pe stradă, iar țara noastră i-ar putea urma exemplu.

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri”, a declarat Raed Arafat la Digi24. În prezent, masca este obligatorie în România și în aer liber, dar în zonele aglomerate și în anumite intervale de timp. Însă acest lucru se poate schimba, în special acolo unde rata de infectare este mare.

Raed Arafat, despre obligativitatea de a purta masca pe stradă „În curând este posibil să se ajungă la acest lucru (n.r – obligativitatea purtării măștii și în spații deschise) în unele zone, dacă cifrele continuă să crească”, a avertizat secretarul de stat în MAI. Raed Arafat a explicat cât de necesară este masca, mai ales în spațiile închise, mai puțin aerisite, unde riscul de infectare este major.

„Masca este un mijloc de a-l proteja și pe cel sănătos, dar și pentru a preveni ca cel infectat, care nu știe de multe ori că este infectat (asimptomaticul), să răspândească boala la alții. Purtarea măștii previne să facem rău altora. Când masca o poartă și cel infectat, și cel neinfectat, riscul de îmbolnăvire este mai mic, pentru că încărcătura virală la care este expus cel sănătos este mai mică decât în cazul în care n-ar fi purtat mască. În plus, și efectul bolii poate fi mai limitat, manifestarea bolii mai ușoară, dacă această încărcătura virală la care am fost expuși este mai mică”, a spus șeful DSU.
Sursă foto: Vlad Chirea – Libertatea

Raed Arafat, despre purtarea măștii pe stradă: „Clar este posibil să ajungem și la asta” Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Raed Arafat, despre purtarea măștii pe stradă: „Clar este posibil să ajungem și la asta” , Mozocu.Org , Raed Arafat, despre purtarea măștii pe stradă: „Clar este posibil să ajungem și la asta” , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Raed Arafat, despre purtarea măștii pe stradă: „Clar este posibil să ajungem și la asta” , Mozocu, Raed Arafat, despre purtarea măștii pe stradă: „Clar este posibil să ajungem și la asta”

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
Links: Filme Seriale
scroll to top