Marea Britanie va intra în LOCKDOWN NAȚIONAL de săptămâna viitoare pentru a „salva Crăciunul”

Advertisements


Premierul britanic Boris Johnson va impune un blocaj național săptămâna viitoare după ce consilierii săi științifici au avertizat că NHS ar putea fi copleșit până la jumătatea lunii decembrie și că peste 85.000 de persoane ar putea muri în această iarnă.

Se așteaptă ca această mișcare dramatică să fie anunțată săptămâna viitoare, a informat ziarul Times și Daily Mail vineri seară, citând surse din Downing Street. Detaliile sau durata presupusului blocaj sunt încă necunoscute.

Johnson se va întâlni în weekend cu liderii Irlandei de Nord, Scoției și Țării Galilor pentru a elabora „o abordare comună a Crăciunului”, deoarece cabinetul său discută intrarea în noul blocaj.

Secretarul pentru sănătate și asistență socială, Matt Hancock, și ministrul cabinetului, Michael Gove, ar fi susținut măsura, în timp ce cancelarul Rishi Sunak are rezerve.Un studiu recent al Universității din Warwick a dat vina pe inițiativa „Eat Out To Help Out” a lui Sunak pentru creșterea cazurilor care au contribuit la „al doilea val” al virusului.

Rapoartele vin după ce comitetul SAGE a prezentat pentru Downing Street o evaluare care prezice că noul coronavirus se răspândește „semnificativ” mai repede decât previziunile inițiale ale „scenariului cel mai rău” și, dacă va continua pe situația actuală, ar ucide mai mult de 85.000 persoane iarna această.

Până în prezent, peste 46.000 de decese au fost atribuite coronavirusului, din aproximativ 992.000 de infecții din Marea Britanie de la începutul pandemiei.

Daily Mail a raportat că 50.000 de britanici se infectau în fiecare zi, citând Oficiul Național de Statistică. Cu toate acestea, joi, Marea Britanie a înregistrat 23.065 de noi infecții și 280 de noi decese.

Oamenii de știință, conduși de profesorul șef medical Chris Whitty și consilierul științific șef Sir Patrick Vallance, l-au avertizat pe Johnson că toate spitalele din Anglia vor fi pline până pe 17 decembrie.Vineri dimineață, ministrul de externe Dominic Raab încă apăra strategia actuală pe niveluri de alertă, spunând că un blocaj național va fi considerat ca „disperat nedrept” în zonele mai puțin afectate.

Criticii de blocare au denunțat noțiunea de blocare a „întrerupătorului de circuit”, spunând că astfel de măsuri anterioare nu au făcut nimic sau nimic pentru a opri virusul.

„Conceptul unui blocaj de patru săptămâni pentru a salva Crăciunul este încă o politică mai crudă și inumană, care va alimenta și mai mult criza în creștere a sănătății mintale – totul justificat prin menținerea unei speranțe false”, a spus Jon Dobinson din grupul Recovery. „Oamenii mor din cauza blocării și restricțiilor: este timpul să ne concentrăm asupra acestui lucru.”

Experții care îl sfătuiesc pe Johnson cred că Marea Britanie este pe cale să facă față a 1.000 de decese pe zi în decurs de o lună, dacă nu se schimbă nimic. Guvernului i se spusese anterior să se pregătească pentru 85.000 de decese în această iarnă, cu 500 de decese pe zi și peste 300.000 de persoane spitalizate, dar SAGE a spus că lucrurile s-au accelerat deja după acest „scenariu rezonabil în cel mai rău caz”.

Advertisements

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments