Cine nu are bunici, să-și cumpere. Bunicul Petre, de 81 de ani, își crește singur nepoata de 9 ani

121162455_3527150217322444_2628659785536472240_n.jpg
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------


Bunicul Petre este definiția cuvântului omenie. Un om excepțional de bun, de curat, de prietenos, de sensibil și altruist. Are 81 de ani, și nu poate spune că a dus o viață ușoară.
Dimpotrivă. S-a născut chiar când a început cel de-al Doilea Război Mondial. A scăpat de câteva ori de la moarte, și a ajuns să-și crească singur, încă de la naștere, nepoata, pe Izabela care acum are 9 ani.

Bunicul Petre – o poveste, un OM
Bunicul Petre are 81 de ani. S-a născut în anul 1939, când a început cel de-al Doilea Război Mondial. Își amintește cum stătea cu părinții într-o casă, aproape de pădure, și se uitau împreună cum se bombarda Bucureștiul.

Nu i-a fost ușor niciodată în viață. Spune că a scăpat de câteva ori de la moarte și întotdeauna și-a pus baza în Dumnezeu. A terminat studiile liceale și cele universitare fără ajutor, și își amintește cum adormea flămând ca să poată continua.

„Am scăpat de câteva ori de la moarte. Întotdeauna am spus, Doamne, ajută-ne cum poți! Și ne-a ajutat. Am terminat liceul aproape singur, am terminat și facultatea. De multe ori m-am culcat nemâncat. Școala e baza ca să ajungi om. Fără educație nu poți să faci mare lucru”, a spus bunicul Petre.

Cine nu are bătrâni, să-și cumpere!
Bunicul Petre a fost căsătorit timp de 40 de ani cu o femeie pe care a iubit-o din prima clipă. Se întristează brusc când își amintește că aceasta a decedat când avea 60 de ani, și l-a lăsat singur în această lume.
O mare bucurie a venit în viața lui Petre când a devenit bunic. Fiica lui, însă, are o poveste de viață tristă. A aflat că este însărcinată când nu era căsătorită cu iubitul ei. La aflarea veștii că va deveni tată, bărbatul ar fi lovit-o și ar fi insistat ca femeia să scape de copil. Ea nu a fost de acord, și a născut, însă după naștere, a decis să-și abandoneze copilul în spital. Bunicul Petre nici nu a vrut să audă așa ceva.

De ce o crește singur pe nepoata lui?
A aflat cu stupoare, de la medici, că fiica lui nu vrea să ia copilul acasă. El a fost cel care i-a făcut certificatul de naștere și a luat-o pe fetiță acasă. Spune că este fata lui și se străduie de când s-a născut să aibă grijă de ea. Vrea ca Izabela să termine școala, să obțină permisul de conducere, și să nu depindă de nimeni. Este mândru de ea, de cum se comportă și cum gândește la vârsta ei. Se sprijină reciproc, necondițonat. Au grijă unul de celălalt.

„Nu uitați de părinții și bunicii care v-au dus de mânuță la grădiniță. Duceți-vă la ei de ziua lor de naștere, de ziua lor de nume și felicitați-i. Nu uitați că v-au dus în brațe. Oriunde ați fi în lume, dați-le un telefon, schimbați câteva cuvinte cu dânșii. Vă așteaptă și se uită destul de des la poartă. Nu uitați că e un mare păcat”, a spus bunicul Petre.

Povestea bunicului Petre a fost făcută cunoscută de Eli Neicuț, o vloggeriță care are canalul de Youtube Eli Vorbește – primul canal despre voluntariat. Împreună cu Chocolissimo România, Eli a organizat campania „Minim 2020 de motive să le mulțumești”, cu ocazia Zilei Internaționale a Bătrânilor, care a fost pe 1 octombrie.
Cine nu are bătrâni, să-și cumpere!

Cine nu are bunici, să-și cumpere. Bunicul Petre, de 81 de ani, își crește singur nepoata de 9 ani Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Cine nu are bunici, să-și cumpere. Bunicul Petre, de 81 de ani, își crește singur nepoata de 9 ani , Mozocu.Org , Cine nu are bunici, să-și cumpere. Bunicul Petre, de 81 de ani, își crește singur nepoata de 9 ani , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Cine nu are bunici, să-și cumpere. Bunicul Petre, de 81 de ani, își crește singur nepoata de 9 ani , Mozocu, Cine nu are bunici, să-și cumpere. Bunicul Petre, de 81 de ani, își crește singur nepoata de 9 ani

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
scroll to top