Veste bună pentru toată România: Anunțul făcut chiar acum de Ludovic Orban

118963053_3417463101624490_2684597674254686870_o.png
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------


Ludovic Orban vine cu vești bune pentru toți românii în privința salariului minim pe economie, venind cu detalii despre o eventuală înghețare a acestuia, dar și dacă o creștere va fi luată în calcul de Guvern.
Ce precizări a făcut premierul în cadrul conferinței de presă de la Bistrița.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la Bistrița că salariul minim pe economie „nu va îngheţa”, dar o eventuală creştere va fi luată în calcul după analizarea situaţiei economice.

„Nu va îngheţa salariul minim, dar creşterea salariului minim se va baza pe nişte fundamente economice. Aici trebuie luată în calcul productivitatea, indicele de productivitate, pentru că poţi să creşti salariile dacă creşte productivitatea. Sigur că mi-aş dori să putem s-o facem la nivel de ramură odată şi odată; deocamdată, nu. Şi, evident, compensarea reducerii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei”, a explicat premierul.
Ludovic Orban a mai menţionat că o creştere artificială a salariului minim, așa cum a făcut PSD, ar putea duce la pierderea unor locuri de muncă, din cauza deciziei unor companii de a-şi reloca afacerile acolo unde mâna de lucru este mai ieftină.

„Inflaţia a scăzut, nu mai e ca în guvernarea PSD, până la 5 la sută, acum inflaţia a scăzut pe la 2,7 – 2,8. Deci astea sunt datele, indicatorii economici care stau la baza calculului, la care se adaugă un coeficient care este rezultat din creşterea sau scăderea economiei. Evident că dacă e scădere economică, nu scade salariul minim, să nu scrieţi. Dacă e creştere economică e un coeficient care poate să determine o creştere a salariului minim. (…) O creştere artificială a salariului minim cum a făcut PSD-ul poate duce, până la urmă la pierderea de locuri de muncă pentru că sunt companii care se relochează, cum s-a întâmplat. S-au relocat în Serbia unele companii pentru că acolo mâna de lucru este mai ieftină, sau s-au dus în Moldova”, a mai precizat Ludovic Orban.

Premierul a mai vorbit și despre articolul din Legea 55 prin care s-au oprit concursurile în sectorul public, Orban a spus că nu este „deranjat” de faptul că în această perioadă nu se organizează concursuri pentru ocuparea unor posturi în sectorul public şi că a constatat că unele instituţii „funcţionează foarte bine şi fără noi angajări”.
„Vă spun sincer că nu mă deranjează articolul din Legea 55 prin care s-au oprit concursurile în sectorul public. Am constatat în mai multe instituţii că funcţionează foarte bine şi fără noi angajări, ba unele instituţii au funcţionat bine şi în perioada de stare de urgenţă, cu telemunca”, a spus Orban.

Prim-ministrul consideră că administraţia trebuie să devină partenerul cetăţeanului, iar drepturile cetăţenilor să poată fi obţinute într-un timp cât mai scurt, şi a menţionat digitalizarea administraţiei ca o prioritate a Executivului pe care îl conduce.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Veste bună pentru toată România: Anunțul făcut chiar acum de Ludovic Orban Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Veste bună pentru toată România: Anunțul făcut chiar acum de Ludovic Orban , Mozocu.Org , Veste bună pentru toată România: Anunțul făcut chiar acum de Ludovic Orban , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Veste bună pentru toată România: Anunțul făcut chiar acum de Ludovic Orban , Mozocu, Veste bună pentru toată România: Anunțul făcut chiar acum de Ludovic Orban

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
scroll to top