Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică! Ce să nu faci în această zi de mare sărbătoare

118951311_3416875455016588_6601989777100937367_o.jpg
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------


În fiecare an, pe 8 septembrie, creștinii ortodocși și cei catolici sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută ca Sfânta Maria Mică. Este o sărbătoare marcată cu roșu în Calendarul Ortodox Român.
Este prima mare sărbătoare din noul an bisericesc care a început pe 1 septembrie. Sărbătoarea de Sfânta Maria Mică anunță începutul unor activități specifice toamnei, cum este culesul viei, al nucilor, și semănatul grâului.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică! Ce să nu faci în această zi de mare sărbătoare
Sfânta Maria Mică, sau Nașterea Maicii Domnului este prima mare mare sărbătoare din noul an bisericesc care a început pe 1 septembrie. Această sărbătoare marchează hotarul astronomic dintre vară și toamnă. Totodată, anunțul începutul activităților specifice toamnei, de la bătutul nucilor, culesul viei și până la semănatul grâului.
Din bătrâni se știe că înainte de marea sărbătoare toate femeile trebuie să se pregătească citind rugăciuni către Maica Domnului cu multă evlavie.Tradiția populară spune că în ziua de 8 septembrie nu se fac treburi gospodărești, nu se spală rufe, nu se face curățenie în casă sau în curte, pentru că aceste activități atrag răul asupra familiei.

De Sfânta Maria Mică, femeile care își doresc să rămână însărcinate, se roagă Maicii Domnului pentru a le ajuta, la fel și cele care urmează să nască. Drept răsplată pentru rugăciunile lor, Maica Domnului le ajută să aibă o sarcină ușoară.

De asemenea, tradiția spune că și cei care vor să se căsătorească, trebuie să se roage în această zi, ca Maica Domnului să le îndrepte pașii spre perechea lor.

În ziua de Sfânta Maria Mică, credincioșii aprind candele la icoana Fecioarei Maria. Este ziua în care se dau se pomană pentru morți, fructele toamnei.

Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.
La 8 septembrie, multe biserici și mănăstiri din țara noastră își sărbătoresc hramul Sfintei Marii. Credincioșii merg la biserică, participă la slujbe, aduc bucate pe care le dau de pomană, și aprind lumânări la morminte.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică! Ce să nu faci în această zi de mare sărbătoare Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică! Ce să nu faci în această zi de mare sărbătoare , Mozocu.Org , Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică! Ce să nu faci în această zi de mare sărbătoare , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică! Ce să nu faci în această zi de mare sărbătoare , Mozocu, Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică! Ce să nu faci în această zi de mare sărbătoare

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
scroll to top