Scrisoarea cutremurătoare a unui medic din infernul COVID-19 de la Timișoara: ”Mai iau o gură de apă și…”

c2g9YmI5YjZjYzI2MzgxMWQ4ZGI4ZTdlNWViZmM2MWNhMDQ.thumb_.jpg
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------


Ramona, medic specialist în boli infecțioase la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR Timișoara, are o poveste cutremurătoare despre pandemia de coronavirus care a lovit și România.
Într-o scrisoare publicată de Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale pe pagina sa de Facebook povestește cum se duce lupta cu COVID-19.

”Această pandemie cu virusul SARS CoV-2, care de câteva luni continuă să ne schimbe viețile, este pentru mine şi colegii mei o adevărată provocare profesională. Este, de asemenea, o problemă pe care, aici, la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament) din Timișoara încercăm să o ținem în frâu în fiecare zi, și despre care învățăm lucruri noi cu fiecare pacient pe care îl tratăm.

În orice spital vizita e un moment important din zi, e întâlnirea medicului cu pacientul, e momentul în care se discută despre rezultatul ultimelor analize, ajustarea tratamentului, prescrierea altor investigații unde e necesar. Înainte de a intra la vizită discut cazurile cu colegii mei, ne uităm la rezultatele investigațiilor şi la tratament. Atunci când intru în zona roşie am cu mine un plan, al corturilor, pacienților, al tratamentului şi investigațiilor.”
Scrisoarea cutremurătoare a unui medic din infernul COVID-19 de la Timișoara

”Mai iau o gură de apă şi merg spre zona de echipare. Voi petrece în zona roşie vreo 3 ore, fară pauză, timp în care voi trece prin toate corturile şi voi vizita toți pacienții. Când e o zi călduroasă, după câteva ore de stat în echipamentul de protecție ieşim pur şi simplu „fierți”, nu doar transpirați şi deshidratați ci şi cu pielea înroşită, cu urme pe față de la mască. Pe umerii tuturor medicilor de aici, şi de pretutindeni, a căzut o responsabilitate enormă, viața bolnavilor de COVID, pentru care luptăm împreună. Sunt pacienți de toate vârstele, mulți pacienți tineri, azi, la vizită, cel mai tânăr pacient are 19 ani. Fiecare pacient care se externează vindecat înseamnă încă o victorie şi o mulțumire sufletească că pe lista celor declarați vindecați am mai adăugat o persoană.
În calitate de medic ce are contact direct cu pacienții infectați de SARS COV-2 , vă încurajez să luați măsuri de prevenire a bolii, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei din jur. Să fim conștienți de complicațiile severe ale infecției şi să evităm un colaps al sistemului sanitar pentru ca să limităm numărul de decese. Suntem toți împreună în această luptă. Rămâneți în siguranță, sănătoşi. Toate cele bune. Cu drag, Ramona”, a scris medicul.

Scrisoarea cutremurătoare a unui medic din infernul COVID-19 de la Timișoara: ”Mai iau o gură de apă și…” Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Scrisoarea cutremurătoare a unui medic din infernul COVID-19 de la Timișoara: ”Mai iau o gură de apă și…” , Mozocu.Org , Scrisoarea cutremurătoare a unui medic din infernul COVID-19 de la Timișoara: ”Mai iau o gură de apă și…” , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Scrisoarea cutremurătoare a unui medic din infernul COVID-19 de la Timișoara: ”Mai iau o gură de apă și…” , Mozocu, Scrisoarea cutremurătoare a unui medic din infernul COVID-19 de la Timișoara: ”Mai iau o gură de apă și…”

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
Links: Filme Seriale
scroll to top