S-a mobilizat armata! Este alertă maximă în Europa chiar acum

tankamerican-465x215-1.jpg
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------


Protestele din Belarus continuă, iar haosul se resimte la nivel mondial. Deși protestatarii au o singură dorință: demisia lui Aleksandr Lukaşenko, liderul de la Minsk e hotărât să nu facă prea curând acest lucru.
Aproape jumătate din armata Republicii Belarus este desfășurată de-a lungul granițelor vestice ale țării – a anunţat, joi, președintele Aleksandr Lukaşenko.

Potrivit liderului de la Minsk, armata a preluat controlul asupra granițelor cu Lituania și cu Polonia, motivul fiind „situația dificilă de la frontierele vestice”.

„Am desfășurat aproape jumătate din armata noastră. Practic, a fost preluat controlul asupra granițelor de vest cu Lituania și cu Polonia. Și, așa cum spun adesea, am înconjurat, practic, Grodno, pentru a rezista acestor amenințări. Probabil, această demonstrație (de forţă, n.red) a dat rezultate” – a subliniat Aleksandr Lukașenko.

Acesta a mai declarat că nu „nu va fi o viață liniștită, dar Republica Belarus este hotărâtă să-şi apere suveranitatea și independența”, notează Koresspondent.
Militari şi tancuri americane vor staţiona în Lituania.
Trupe şi tancuri americane vor ajunge în Lituania vineri pentru o misiune de două luni în apropierea frontierei cu Belarus, dar guvernul de la Vilnius susţine că acesta nu este un mesaj îndreptat către statul vecin susţinut de Rusia, unde protestele continuă, relatează joi Reuters.

Într-un anunţ miercuri seară, statul membru NATO Lituania a anunţat că trupe americane vor fi mutate din Polonia pentru exerciţii militare planificate anterior. Acestea sunt „de natură defensivă şi nu sunt îndreptate împotriva niciunui vecin, inclusiv Belarus”, au mai precizat autorităţile de la Vilnius.
Totuşi, trupele americane sosesc mai devreme şi rămân mai mult timp decât anunţase guvernul înainte de izbucnirea protestelor în Belarus din cauza alegerilor de la 9 august, în urma cărora Aleksandr Lukaşenko a rămas la putere pentru încă un mandat.

Lukaşenko a negat acuzaţiile opoziţiei din Belarus şi ale ţărilor occidentale potrivit cărora votul a fost trucat şi a rezistat revendicărilor protestatarilor de a se retrage. El a acuzat NATO că masează trupe în apropierea frontierei cu Belarus, ceea ce Alianţa a infirmat, şi a spus că va cere ajutor militar Rusiei dacă va fi necesar.

Misiunea din Lituania, care va începe vineri şi va continua până în noiembrie, include 500 de militari americani şi 40 de vehicule, precum tancuri Abrams şi transportoare blindate de trupe Bradley, a spus un purtător de cuvânt al armatei lituaniene.

Pe 29 iulie, ministrul lituanian al apărării, Raimundas Karoblis, a declarat pentru agenţia de presă BNS că SUA vor trimite un batalion de 300 până la 1.000 de soldaţi în septembrie, pentru o perioadă de două săptămâni, care va începe la jumătatea lunii.
El a repetat această informaţie pe 4 august, într-un interviu pentru postul public de radio LRT.

„Misiunea a fost aliniată cu programul de antrenament şi disponibilitatea zonei de manevră”, a declarat pentru Reuters purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării Vita Ramanauskaite.

Pe lângă trupele americane, până la 1.000 de militari şi avioane militare din Franţa, Italia, Germania, Polonia şi alte state vor lua parte la un exerciţiu anual în perioada 14-25 septembrie, a mai precizat sursa citată.

Ministerul nu a anunţat însă planuri ale acelor contingente de a rămâne în Lituania după 25 septembrie, notează Reuters.

Karoblis a declarat anterior în cursul acestei luni că există un real pericol ca Rusia să trimită forţe în Belarus.

S-a mobilizat armata! Este alertă maximă în Europa chiar acum Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, S-a mobilizat armata! Este alertă maximă în Europa chiar acum , Mozocu.Org , S-a mobilizat armata! Este alertă maximă în Europa chiar acum , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, S-a mobilizat armata! Este alertă maximă în Europa chiar acum , Mozocu, S-a mobilizat armata! Este alertă maximă în Europa chiar acum

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
scroll to top