Raed Arafat: „Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta”

raed-740x416-1.jpeg
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------


Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Aradat, a declarat, vineri seara, ca in contextul redeschiderii scolilor nu exista un pericol real pentru copii, ci riscul este ca acestia sa transmita virusul atunci cand ajung acasa.
Secretarul de stat a recomandat ca, pentru limitarea raspandirii SARS-CoV-2, copiii sa nu interactioneze direct cu bunicii.

„Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta, bunici, etc. As pune niste reguli in casa pentru urmatoarele luni, chiar daca nu sunt reguli oficiale, sunt recomandari, familiile poate ca le adopta sau nu, dar regula este copilul sa nu interactioneze direct cu bunicii, nu va fi usor, dar e o regula care trebuie sa fie. (…) Pericolul real asupra copiilor este minimal, pentru ca boala asta se intampla sa nu aiba un impact grav asupra copiilor si pana acum acestea sunt datele, nu se schimba. Este un procent infim de cazuri in lume in care copiii au fost afectati mai serios, in rest nu. La acest moment noi nu vorbim de un pericol asupra copiilor. Pericolul este cand se intorc acasa si sa ajunga sa transmita catre bunici”, a afirmat seful DSU, la postul Digi 24.

Raed Arafat a subliniat ca trebuie clarificate lucrurile in ceea ce priveste inceperea noului an scolar si ca intrebarile unor profesori si parinti, care nu au inteles cu precizie in ce conditii va fi reluata activitatea in unitatile de invatamant, sunt legitime.
El a mentionat ca este de datoria reprezentantilor scolilor sa discute cu parintii si sa le explice acestora care sunt masurile luate pentru protejarea copiilor.

Seful DSU a subliniat, totodata, ca in contextul unor cazuri de infectare, unele scoli ar putea fi inchise pentru perioade scurte de timp.

Raed Arafat: „Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta” Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Raed Arafat: „Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta” , Mozocu.Org , Raed Arafat: „Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta” , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Raed Arafat: „Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta” , Mozocu, Raed Arafat: „Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta”

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
scroll to top