Primele declarații ale părinților fetei bătute din Târgu Jiu. Pedeapsa primită de agresori

Minora-batuta-la-Targu-Jiu.jpg
Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------


Cazul minorei care a fost batjocorită în Târgu Jiu a tras un nou semnal de alarmă. Patru minore cu vârste cuprinse între 12 și 14 ce au bătut o fată de 13 ani aduc în atenția autorităților cazurile de hărțuire între tineri. Poliția s-a autosesizat după ce imaginile au apărut pe internet, iar grupul de tineri este anchetat.
Ce au declarat părinții după evenimentul violent. Victima nu a povestit nimic acasă
Imaginile în care minora de 13 ani este bătută și batjocorită au fost urmărite în mediul online de foarte multă lume. Victima agresată de trei tinere nu a avut curajul să povestească părinților întâmplarea. Dacă imaginile nu ar fi ajuns în vizorul autorităților, părinții nu ar fi știut nimic, iar tânăra putea rămâne cu anumite traume. Și după discuții cu psihologul, teama fetei nu a dispărut.Cazul de violență a născut un manifest.

Tatăl minorei bătute: Au ameninţat-o că dacă spune ceva o bat până o omoară.
Reporter: Ar bate-o din nou?
Tatăl minorei bătute: Da, da.
Reporter: Aţi discutat cu ea acum, v-a povestit?
Tatăl minorei bătute: Da, în mare am discutat, dar nu prea vrea să vorbească, mai mult a discutat cu doamna psiholog
Reporter: Îi e frică în continuare?
Tatăl minorei bătute: Da, da, povestește stirileprotv.ro.
Lidia Bârsanu, psiholog DGASPC Gorj: “Aici ar trebui să intervină atât cadrele didactice, cât şi părinţii, să fie mult mai atenţi şi practic ceea ce s a întâmplat cu cele 5 minore ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toţi părinţii şi nu numai, şi pentru minori şi cadre didactice şi noi toţi, să facem ceva constructiv să evităm pe viitor astfel de evenimente.”, potrivit aceleași surse.

Ce sancțiuni au luat autoritățile. Minorele de până în 14 ani nu pot răspunde penal
Una dintre agresoare, în vârstă de 14 ani, a fost reţinută pentru 24 de ore şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, spun poliţiştii. Este bănuită de lovire şi alte violențe. Potrivit legii, pentru că are 14 ani, va fi trasă la răspundere pentru fapta ei. Experţii au supus-o unei expertize şi au stabilit că a avut discernământ. Celelalte trei tinere care au agresat-o pe faţă sunt anchetate şi ele pentru lovire şi alte violențe.
Părinţii bătăuşelor au fost amendaţi cu 500 de lei fiecare. Toţi adolescenţii implicaţi în scandal primesc consiliere psihologică.

Astfel de evenimente nu sunt străine în școlile din România. Unii psihologi explică compotamentul violent prin concordanța cu problemele de acasă. Copii pot fi supuși unui tratament asemănător de către părinți, iar în contact cu alții copii pot adopta acțiuni similare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii plasa România pe locul al treilea în topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de bullying. Iar ultimul studiu Salvaţi Copii arata că 50% dintre copiii cu vârste între 12 şi 17 ani au fost hartuiţi online.

Tatăl agresoarei, prima declarație: „E vinovată. dar..”
Tată fetei de 14 ani a declarat în exclusivitate pentru un ziar online că recunoaște vina fiicei lui, însă arestul i se pare o pedeasă exagerată: ”Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic.A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu…Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…
A cunoscut aceste fetițe de două luni, este vinov ată și ea, chiar nu vreau să-i iau apărarea, însă un copil la 13-14 ani poți avea încredere în el, nu te gândești că ar putea face așa ceva. Dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară să aresteze copilul ăsta de 14 ani”.

Primele declarații ale părinților fetei bătute din Târgu Jiu. Pedeapsa primită de agresori Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Primele declarații ale părinților fetei bătute din Târgu Jiu. Pedeapsa primită de agresori , Mozocu.Org , Primele declarații ale părinților fetei bătute din Târgu Jiu. Pedeapsa primită de agresori , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Primele declarații ale părinților fetei bătute din Târgu Jiu. Pedeapsa primită de agresori , Mozocu, Primele declarații ale părinților fetei bătute din Târgu Jiu. Pedeapsa primită de agresori

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
scroll to top