Noi vești în dosarul de la Caracal. Gheorghe Dincă s-a aliat cu părinții fetelor dispărute

Advertisements

„Monstrul din Caracal” a uimit pe toată lumea.  Bărbatul le dă dreptate acum familiilor Măceșanu și Melencu. El vrea să continue lupta pornită de părinții îndurerați.

Criminalul le-a cerut judecătorilor să admită cererea de strămutare a dosarului în care este acuzat că le-a răpit, violat

și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, apoi le-a incendiat cadavrele.

Decizia a uimit pe toată lumea. Inculpatul a ajuns și el să fie nemulțumit de instanță, astfel că a trecut de partea victimelor. În urmă cu un an, părinții fetelor ucise au cerut același lucru. Atunci, magistrații au rămas fermi pe poziție, insistând să judece ei dosarul. Mici scăpări au avut loc de-a lugul timpului în care s-a investigat cazul. O probă cheie în dosar, și anume mașina lui Dincă, a fost scoasă la vânzare de Fisc, chiar sub nasul anchetatorilor.

La finalul anului 2021, judecătorii au respins cererea de strămutare a Monicăi Melencu, mama Luizei. Totodată, judecătorii au pus-o pe femeia îndoliată să plătească și cheltuielile de judecată. „Respinge, ca inadmisibilă, cererea de strămutare formulată de petenta Melencu Monica Georgeta.

 

În baza art 275 alin 2 Cpp ,obligă petenta la 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”,au decis judecătorii.

Familiei Alexandrei Măceșanu- același răspuns din partea magistraților

Familia Măceșanu trece prin aceiași durere ca și familia Melencu.

La fel ca și în cazul Monicăi Melencu, Curtea de Apel Craiova i-a obligat pe Ion şi Tudoriţa Măceşanu să plătească şi cheltuielile judiciare, câte 25 de lei de fiecare, fiindcă au avut curajul să deranjeze instanța.

gheorghe dincă s-a aliat cu familiile fetelor dispărute
Cererea lui Gheorghe Dincă.[Sursa foto: google]

În același timp, Gheorghe Dincă care a violat-o, a ucis-o cu acordul statului român și i-a incendiat cadavrul Luizei, a avut parte de avocat din oficiu, plătit din banii contribuabililor.

 

Adică și din banii soților Măceșanu.

Cazul de la Caracal a devenit cunoscut și peste hotare. Autoturismul lui Dincă, cu care lua fete de pe stradă, a fost distrus de anchetatori. Apoi, mașina a fost scoasă la vânzare, în mediul online, în fața judecătorilor care jură să afle adevărul.

Conform unor site-uri de anunțuri auto, instituția care a încercat să scape cât mai rapid de proba-cheie din dosarul Caracal este Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

 

În realitate, mașina era funcțională în momentul în care Alexandra Măceșanu a fost răpită de pe stradă de Dincă.

Atunci, ANABI a explicat în anunțurile postate pe internet că aceasta este nefuncțională, iar interiorul este deteriorat și demontat. Mai mult, anunțurile sunt și în prezent active, deși o instanță a decis deja ca autoturismul să nu fie valorificat.

Ca mașina să fie vândută mai repede, ANABI a cerut un preț derizoriu- 1.000 de lei-, iar dacă familia Luizei Melencu nu ar fi cerut în instanță oprirea licitației, una dintre cele mai importante probe din dosarul Caracal s-ar fi pierdut definitiv.

„Admite contestaţia, formulată de contestatorii părţi civile Melencu Monica Georgeta şi Iordache Stelian împotriva măsurii asiguratorii dispuse prin ordonanţa procurorului DIICOT – Structura Centrală din data de 11 noiembrie 2019, în dosarul de urmărire penală nr. 2491/D/P/2019 prin care s-a dispus valorificarea anticipată a bunurilor mobile ce fac obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 şi, pe cale de consecinţă, dispune ca bunul mobil reprezentat de autoturismul marca Renault Megane cu nr. de înmatriculare OT-48-WYW, serie şasiu VF1KM1R0H35632564, ce a făcut obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului, instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 din data de 29. 08. 2019, să nu fie valorificat de către Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Definitivă”,au decis judecătorii.

Advertisements

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments