Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, „decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății”.

Ministrului Vlad Voiculescu i s-a cerut demisia tocmai după incendiul devastator de la „Matei Balș”, iar ulterior PSD a depus o moțiune simplă în Camera Deputaților împotriva ministrului, dar care a căzut la votul din plen.

Totodată, ministerul a transmis că Vlad Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș”.

Cum s-a apărat Vlad Voiculescu împotriva acuzațiilor PSD

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat lunea trecută, în plenul Camerei Deputaților că nu are niciun motiv să își prezinte demisia, iar că acuzațiile PSD sunt de fapt generate de încercările ministrului de a distruge „mafia din Sănătate”.

Vlad Voiculescu s-a apărat spunând că i se cere să-și asume răspunderea pentru un spital condus de senatorul PSD, Streinu-Cercel.

„Aceştia sunt oamenii, toţi din PSD, care au tupeul să vorbească despre asumare. De la Revoluţie încoace PSD a avut 12 miniştri. Ultimii trei miniştri PSD ai Sănătăţii sunt anchetaţi de DNA. Au condus Ministerul Sănătăţii 18 ani din 30.

Unii care îmi vorbesc mie de asumare nu sunt străini de interese obscure”, a mai spus ministrul Voiculescu.

Puteţi striga demisia 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, patru ani de zile. Eu nu-mi voi da demisia„, a explicat Voiculescu în Parlament.

 

Comunicatul Ministerului Sănătății de luni, 22 februarie

Redăm mai jos, integral, comunicatul trimis presei azi de Ministerul Sănătății:

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu

 

Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.

Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.

Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.

La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate”.


Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș , Mozocu.Org , Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș , Mozocu, Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole De Top
NU TE MAI ADUNA NIMENI In ziua de azi Cine te iubeste, nu renunta, nu inseala, nu minte! Tata de unde ne tragem
© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale