Tortul „Raffaello” cu căpșuni — o adevărată capodoperă culinară!

Urmează să coacem doar 2 blaturi de pandișpan și să pregătim crema și umplutura de căpșuni. Înarmați-vă cu ingredientele necesare și haideți să gătim!

INGREDIENTE:

-8 ouă;

-460 g de zahăr;

-250 ml de apă;

-190 g de fulgi de cocos;

-4 linguri de făină;

-10 g de praf de copt;

-250 g de unt/margarină;

-un litru de lapte;

-40 g de cremă pudră pentru cafea („Coffeeta”, de exemplu);

-60 g de lapte praf;

-120 g de praf de puding (60 g de vanilie + 60 g de căpșuni);

-700 g de căpșuni;

-20 g de zahăr vanilat;

-un praf de sare;

-200 ml de smântână pentru frișcă + zahăr pudră — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blaturile: bateți 4 albușuri de ouă cu un praf de sare până la apariția vârfurilor persistente. La sfârșit adăugați 6 lingurițe de zahăr și continuați mixarea până când compoziția va deveni densă și elastică.

2.Adăugați 70 g de fulgi de cocos (aproximativ 3 linguri) și amestecați lent, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

3.Combinați o lingură de făină cu ½ plic de praf de copt și cerneți-o în compoziția de albușuri. Amestecați cu acuratețe.

4.Tapetați tava rotundă, cu pereți detașabili și diametrul de 24 cm, cu hârtie de copt. Transferați aluatul obținut în ea, răspândindu-l uniform și coaceți-l timp de aproximativ 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

5.Pregătiți cel de-al doilea blat, procedând similar (pașii 1-4).

6.Pregătiți crema fiartă: amestecați foarte bine 500 ml de lapte cu gălbenușurile, 60 g de praf de puding de vanilie și 2 linguri de făină, astfel încât să nu rămână cocoloașe.

7.Clocotiți 500 ml de lapte combinat cu 200 g de zahăr tos și 20 g de zahăr vanilat într-un vas separat. Turnați în jet subțire compoziția de gălbenușuri și fierbeți crema până la îngroșare, amestecând continuu. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

8.Adăugați treptat (câte o lingură) untul/margarina în crema obținută, mixând foarte bine. Încorporați crema pudră pentru cafea și laptele uscat în ea. Dați-o la frigider pentru 60 minute.

9.Pregătiți umplutura de căpșuni: pasați 500 g de căpșuni cu blenderul, astfel încât să se transforme în piure cu bucățele. Adăugați 4 lingurițe de zahăr și 200 ml de apă. Puneți compoziția pe foc și fierbeți-o pe parcursul a 5 minute.

10.Între timp amestecați praful de puding de căpșuni și 4 lingurițe de zahăr cu apa rămasă. Adăugați compoziția obținută în vasul cu piureul de căpșuni și fierbeți totul timp de 1-2 minute.

11.Luați compoziția de pe foc și peste 2 minute răspândiți-o pe blaturile de pandișpan (cât este fierbinte). Lăsați-o să se răcească.

12.Asamblarea tortului: acoperiți fiecare blat de pandișpan și crema de căpșuni răcită cu câte un strat de cremă fiartă (ca pe imagine), suprapunându-le.

13.Decorați tortul cu frișcă bătută, căpșuni întregi, bomboane „Raffaello” și fulgi de cocos. Dați-l la frigider și lăsați-l să se pătrundă peste noapte.

Acest tort împărătesc este gata! Această capodoperă merită un loc de cinste pe masa festivă. Căpșunile folosite în calitate de ornament și umplutură reprezintă o soluție reușită de fiecare dată. Invitații dumneavoastră nu vor putea să reziste înaintea acestui deliciu! Salvați această rețetă și distribuiți-o prietenelor voastre!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Tortul „Raffaello” cu căpșuni — o adevărată capodoperă culinară! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Tortul „Raffaello” cu căpșuni — o adevărată capodoperă culinară! , Mozocu.Org , Tortul „Raffaello” cu căpșuni — o adevărată capodoperă culinară! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Tortul „Raffaello” cu căpșuni — o adevărată capodoperă culinară! , Mozocu, Tortul „Raffaello” cu căpșuni — o adevărată capodoperă culinară!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole De Top
NU TE MAI ADUNA NIMENI In ziua de azi Cine te iubeste, nu renunta, nu inseala, nu minte! Tata de unde ne tragem
© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale