Tortul „Napoleon” — unul dintre cele mai populare și îndrăgite deserturi de casă!

Advertisements

Vă propunem să pregătiți încă o variantă a celebrului tort „Napoleon”. El este moderat de umed și își păstrează excelent structura stratificată (oferită de blaturi).

Amidonul din componența cremei poate fi înlocuit cu făină. Dar trebuie să știți că această substituție va înrăutăți gustul, aspectul și calitatea cremei.

În timpul preparării cântăriți cu atenție toate ingredientele: rezultatul depinde de proporțiile corecte. Atrageți atenția asupra faptului că aluatul conține 1/3 linguriță de sare, adică 1.5 g.

100 g de tort „Napoleon” conțin 290 kcal. Diametrul desertului este de 21 cm.

Advertisements

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-460 g de făină;

-260 g de unt;

-160 ml de apă rece ca gheața;

-15 ml de oțet natural 6%;

-1.5 g de sare (1/3 linguriță).

Pentru cremă:

-700 ml de lapte;

-200 g de zahăr;

-3 ouă;

-10 g de zahăr vanilat;

-30 g de amidon (orice tip);

-150 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: combinați untul rece, tăiat în cubulețe, făina și sarea. Folosind furculița, amestecați-le până veți obține un aluat nisipos.

2.Amestecați apa rece ca gheața cu oțetul. Adăugați soluția respectivă în bolul cu aluatul. Frământați-l repede, până va deveni nelipicios.

3.Așezați aluatul pe un tocător presărat cu făină și întindeți-l sub formă de baton. Apoi divizați-l în 14 bucățele. Modelați-le sub formă de biluțe și puneți-le într-o caserolă presărată cu făină. Acoperiți-o cu un capac și dați-o la congelator pentru 30 minute.

4.Pregătiți crema: combinați ouăle, zahărul tos și zahărul vanilat. Bateți-le cu telul până veți obține o compoziție pufoasă și mai deschisă la culoare.

5.Adăugați amidonul și amestecați foarte bine, ca să evitați formarea cocoloașelor.

6.Puneți laptele pe foc și aduceți-l până la punctul de fierbere. Apoi turnați-l în jet subțire în compoziția de ouă, amestecând continuu cu telul, ca să nu se formeze cocoloașe.

7.Transferați compoziția pentru cremă în cratiță și puneți-o pe foc. Aduceți-o până la punctul de fierbere și fierbeți-o până se va îngroșa. Nu uitați să o amestecați continuu.

8.Transferați crema într-un bol și lăsați-o să se răcească, amestecându-o periodic, ca să nu se formeze o peliculă pe suprafața ei.

9.Când crema va ajunge la temperatura de 30°C, adăugați untul tăiat în bucățele și amestecați până la omogenizare.

10.Scoateți caserola cu aluatul din congelator și puneți-o în frigider. Luați câte o biluță din ea, pe măsura coacerii blaturilor.

11.Presărați suprafața de lucru cu făină și așezați o biluță de aluat pe ea. Întindeți-o cu sucitorul într-un blat rotund cu grosimea de 1-2 mm. În calitate de șablon pentru blaturi, am utilizat fundul unei tăvi cu pereții detașabili și diametrul de 21 cm. Diametrul turtiței de aluat trebuie să depășească diametrul inelului cu 2-3 cm.

12.Rulați blatul pe sucitor și transferați-l pe tava tapetată cu hârtie de copt. Înțepați-l cu furculița. Introduceți-l în cuptorul preîncălzit până la 200°C și coaceți-l timp de 7-10 minute, până va deveni auriu.

13.Transferați blatul fierbinte pe un tocător și uniformizați-i îndată marginile cu ajutorul șablonului. Puneți bucățelele de blat, care au rămas după acest proces într-un bol separat: le veți utiliza pentru decorarea tortului.

14.Procedând similar, coaceți celelalte blaturi.

15.Asamblați tortul: ungeți mijlocul platoului cu o lingură de cremă și așezați primul blat pe ea. Apoi suprapuneți blaturile, ungându-l pe fiecare dintre ele cu câte 3 linguri de cremă.

16.Ungeți suprafața și marginile tortului obținut cu crema rămasă.

17.Puneți bucățelele de blaturi, care au rămas după uniformizarea marginilor lor, într-o pungă cu fermoar. Mărunțiți-le cu ajutorul sucitorului până le veți transforma în firimituri mășcate.

18.Presărați marginile și suprafața tortului cu firimiturile obținute.

19.Dați tortul la frigider pentru 8-10 ore, ca să se pătrundă foarte bine.

20.După aceasta puteți să-l porționați și să-l serviți.

Distribuiți această rețetă minunată prietenilor voștri prin intermediul rețelelor de socializare! Permiteți-le și lor să pregătească și să savureze un desert atât de gustos și aspectuos!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Tortul „Napoleon” — unul dintre cele mai populare și îndrăgite deserturi de casă! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Tortul „Napoleon” — unul dintre cele mai populare și îndrăgite deserturi de casă! , Mozocu.Org , Tortul „Napoleon” — unul dintre cele mai populare și îndrăgite deserturi de casă! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Tortul „Napoleon” — unul dintre cele mai populare și îndrăgite deserturi de casă! , Mozocu, Tortul „Napoleon” — unul dintre cele mai populare și îndrăgite deserturi de casă!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole De Top
NU TE MAI ADUNA NIMENI In ziua de azi Cine te iubeste, nu renunta, nu inseala, nu minte! Tata de unde ne tragem
© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale