Tortul „Napoleon” cu cremă cu gust de înghețată!

Acest tort minunat poate fi preparat cu diverse creme. Dacă vă plac deserturile moi și însiropate, atunci folosiți crema de vanilie. În cazul, în care preferați tortul „Napoleon” crocant și sfărâmicios, atunci ungeți-i blaturile cu cremă de unt și lapte condensat (astfel tortul devine mai caloric, dar rămâne crocant și sfărâmicios, indiferent de timpul de păstrare). Varianta noastră preferată este tortul „Napoleon” cu cremă cu gust de înghețată!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-750 g de făină (+ 50 g pentru modelat);

-400 g de unt sau margarină;

-180 ml de lapte;

-100 g de smântână fermentată;

-2 ouă;

-½ linguriță de sare.

Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie foarte reci!!!

Pentru crema cu gust de înghețată:

-400 ml de smântână pentru frișcă min. 30%;

-600 ml de lapte;

-300 g de zahăr;

-3 ouă;

-80 g de amidon de porumb;

-100 g de unt;

-un vârf de cuțit de vanilină (puteți să o înlocuiți cu un plic de zahăr vanilat, o fiolă de esență de vanilie sau o linguriță de extract de vanilie).

Din ingredientele indicate mai sus noi am obținut un tort cu diametrul de 21 cm, înălțimea de 10 cm și greutatea de 2.3 kg.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți făina cernută într-un bol adânc. Dați untul foarte rece (abia scos din congelator) prin răzătoarea mare, scufundându-l periodic în făina din bol: astfel el nu reușește să se topească și nu se lipește de răzătoare. Amestecați repede făina și untul ras cu mâinile, astfel încât să obțineți un aluat nisipos.

2.Realizați o adâncitură în mijlocul aluatului nisipos și adăugați sarea, ouăle, smântâna fermentată și laptele în ea. Începeți să amestecați cu furculița din mijlocul bolului, încorporând treptat aluatul nisipos în compoziția lichidă. Apoi transferați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l încă puțin (doar cât să-l adunați într-o singură grămadă).

Deși inițial va fi dificil să adunați aluatul sub formă de bilă, nu mai adăugați ingrediente lichide: untul se va topi treptat și va uni toate componentele.

3.Presărați suprafața de lucru și aluatul rece cu puțină făină. Apoi divizați-l repede în 12 bucăți egale. Oferiți-le o formă rotunjită, puneți-le pe o farfurie, acoperiți-le cu folie alimentară și dați-le la frigider pentru minim 60 minute.

4.Scoateți câte o bucată de aluat din frigider și întindeți-o cu sucitorul sub formă de blat rotund, cu grosimea de circa 2 mm, pe o bucată de hârtie de copt. În timpul acestui proces presărați făină pe hârtie și pe blat. De asemenea, ridicați periodic blatul și lăsați-l să se strângă ușor.

5.Folosind o formă cu diametrul de 24 cm, decupați un cerc din blatul obținut și înțepați-l frecvent cu furculița. Nu îndepărtați bucățile de aluat rămase pe margini: după coacere le veți folosi pentru decorarea tortului.

6.Transferați blatul cu tot cu hârtia de copt pe o tavă răsturnată. Coaceți-l timp de 8-10 minute, până va deveni auriu, în cuptorul preîncălzit până la 220°C.

7.Puneți blatul copt pe un tocător sau altă suprafață plată. După coacere el își reduce diametrul până la 21 cm.

8.Puneți bucățelele rămase după uniformizarea marginilor blaturilor într-un vas separat.

9.Procedați similar cu toate bucățile de aluat. Ca să grăbiți procesul de coacere, puteți să folosiți toate rafturile cuptorului.

10.Pregătiți crema: turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați vanilina în el și aduceți-l până la punctul de fierbere.

11.Spargeți ouăle într-o altă crăticioară. Adăugați zahărul și amidonul de porumb. Amestecați cu telul până la omogenizare, ca să nu rămână cocoloașe.

12.Turnați în jet subțire laptele fierbinte în compoziția de ouă, amestecând energic.

13.După omogenizare puneți crăticioara pe foc mic și fierbeți crema până se va îngroșa, amestecându-o în permanență. Cum numai veți observa primele bule de fierbere, luați-o de pe foc.

14.Adăugați îndată untul în cremă. Amestecați cu telul până la omogenizare (aceasta este crema clasică de vanilie — dacă doriți, după răcire puteți să o utilizați pentru ungerea tortului).

15.Transferați crema într-un bol adânc. Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Dați-o la frigider până se va răci complet.

16.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) până la apariția vârfurilor persistente.

17.Scoateți crema de vanilie din frigider. Amestecați-o puțin cu telul, ca să devină iarăși omogenă. Apoi încorporați-o treptat (în 2-3 porții) în frișca bătută, folosind mixerul pornit la viteză mică. Mixați-le doar până la omogenizare!!!

18.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile, ungându-le cu câte un strat generos de cremă. Fețele lor inferioare sunt mai netede. De aceea, vă recomandăm să le orientați în sus. După ce veți așeza blatul superior pe tort, presați-l ușor, pentru ca tortul să devină mai compact și mai stabil.

19.Ungeți suprafața și marginile tortului cu crema rămasă. Dați-l la frigider pentru 30 minute, pentru ca crema să se întărească puțin.

20.Între timp mărunțiți bucățelele rămase după uniformizarea blaturilor cu mâinile sau sucitorul.

21.Scoateți tortul din frigider. Acoperiți-i marginile și suprafața cu firimiturile obținute.

22.Transferați tortul pe un platou. Apoi dați-l la frigider, ca să se pătrundă sau porționați-l și serviți-l îndată.

Unele gospodine adaugă nuci mărunțite sau fructe de pădure printre blaturi. Dacă doriți, puteți să procedați în așa fel. Noi preferăm varianta clasică a tortului „Napoleon”, fără alte adaosuri.

Dacă vă place tortul „Napoleon” crocant și sfărâmicios, puteți să-l serviți îndată. Dacă vă place, când este moale și fin, dați-l la frigider și lăsați-l să se pătrundă cu cremă peste noapte.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Tortul „Napoleon” cu cremă cu gust de înghețată! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Tortul „Napoleon” cu cremă cu gust de înghețată! , Mozocu.Org , Tortul „Napoleon” cu cremă cu gust de înghețată! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Tortul „Napoleon” cu cremă cu gust de înghețată! , Mozocu, Tortul „Napoleon” cu cremă cu gust de înghețată!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole De Top
NU TE MAI ADUNA NIMENI In ziua de azi Cine te iubeste, nu renunta, nu inseala, nu minte! Tata de unde ne tragem
© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale