Tortul „Fetița din lapte” („Milchmädchen”). Este o adevărată plăcere să-l pregătești!

Blaturile acestui tort se prepară pe bază de lapte condensat și, în mod tradițional, se potrivesc excelent cu frișca bătută sau crema de smântână fermentată.

Noi am hotărât să experimentăm și se pregătim acest desert cu cremă de unt, preparată pe bază de griș fiert. Ea seamănă foarte mult cu crema „Plombir”, dar este mai ieftină. Tortul a ieșit foarte gustos!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi (cu diametrul de 21-22 cm):

-600 g de lapte condensat;

-3 ouă;

-300 g de făină;

-18 g de praf de copt;

-½ linguriță de sare.

Pentru însiropare (opțional):

-150-200 ml de lapte;

-2-3 linguri de zahăr tos.

Pentru crema de unt cu griș:

-750 ml de lapte;

-90 g de griș;

-150 g de zahăr;

-un plic de zahăr vanilat;

-sucul stors dintr-o jumătate de lămâie (sau un vârf de cuțit de sare de lămâie);

-250-300 g de unt (noi am folosit 300 g).

Pentru decor:

-un plic de cremă de vanilie dr. Oetker;

-250 ml de lapte;

-2-3 linguri de zahăr.

Sau pregătiți crema de unt dintr-un litru de lapte, ca să fie suficientă și pentru ornarea tortului:

-1000 ml de lapte;

-120 g de griș;

-200 g de zahăr;

-1-2 plicuri de zahăr vanilat;

-sucul stors dintr-o lămâie (sau un vârf de cuțit de sare de lămâie);

-400 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați laptele condensat într-un bol adânc. Adăugați treptat ouăle ușor bătute, un praf de sare și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați foarte bine.

2.Luați o bucată de hârtie siliconată de copt și desenați un cerc pe spatele ei (puteți să folosiți și covorașul de silicon). Decideți de sine stătător care va fi diametrul viitorului tort. Noi am trasat un cerc cu diametrul de 22 cm. Apoi am uniformizat marginile blaturilor cu o formă cu diametrul de 21 cm și am fărâmițat bucățelele rămase (pentru decor).

3.Puneți 3-4 linguri de aluat în centrul cercului desenat și răspândiți-l uniform. Grosimea blatului trebuie să fie de aproximativ 3 mm.

4.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți fiecare blat pe parcursul a 7-8 minute (orientați-vă după cuptorul dumneavoastră).

5.Blaturile sunt foarte lipicioase: de aceea, trebuie să le separați de hârtia de copt cât sunt fierbinți, folosind un cuțit mare. Drept rezultat, noi am obținut 8 blaturi. Nu uitați să le uniformizați marginile cu o formă rotundă.

6.Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță. Adăugați grișul, zahărul și amestecați. Puneți vasul pe foc și, amestecând continuu, fierbeți terciul pe parcursul a 2-3 minute din momentul clocotirii. Luați-l de pe foc.

7.Adăugați zahărul vanilat și sucul/sarea de lămâie în terciul fierbinte. Apoi pasați-l cu blenderul până la omogenizare. Dacă nu aveți blender, lăsați-l ca atare: oricum gustul grișului nu se simte în cremă, datorită acidității sucului/sării de lămâie.

8.Acoperiți terciul de griș cu folie alimentară, astfel încât aceasta să vină în contact direct cu suprafața lui. Lăsați-l să se răcească complet.

9.Bateți untul moale cu mixerul până va deveni puțin mai alb și mai voluminos. Adăugați treptat terciul de griș (câte 2-3 linguri) și amestecați de fiecare dată cu mixerul până la omogenizare. Nu bateți îndelung crema, ca să nu se taie.

10.Asamblați tortul: ungeți platoul cu puțină cremă. Așezați un blat pe el. Dacă doriți, puteți să-l însiropați (clocotiți laptele amestecat cu zahărul și lăsați-l să se răcească complet). Așteptați până când laptele va fi absorbit, după care ungeți blatul cu un strat generos de cremă.

11.Procedând similar, suprapuneți toate blaturile. Blatul superior nu trebuie uns cu cremă. Puteți să folosiți un inel reglabil pentru asamblarea tortului.

12.Pentru ca tortul să se pătrundă bine și să aibă o formă frumoasă, noi l-am acoperit cu folie alimentară și am așezat o farfurie și o greutate pe suprafața lui (un borcan plin de 500 ml). Apoi l-am dat la frigider peste noapte (puteți să-l lăsați timp de minim 3-4 ore).

13.Decorați tortul: îndepărtați greutatea de pe suprafața tortului și inelul reglabil din jurul lui (separându-l în prealabil de pereții lui cu ajutorul unui cuțit subțire).

14.Ungeți-i suprafața și marginile cu cremă de griș sau cremă de vanilie dr. Oetker (preparați-o respectând instrucțiunile de pe ambalaj).

15.Fărâmițați bucățelele de blaturi, care au rămas după uniformizarea marginilor lor. Presărați marginile tortului cu ele.

16.Decorați suprafața tortului cu cremă, folosind un poș cu duiul, care vă place.

17.Porționați și serviți tortul.

Tortul este destul de caloric, dar are un gust deosebit și intens de lapte. De aceea, puteți să vă permiteți să savurați o feliuță. Este delicios!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Tortul „Fetița din lapte” („Milchmädchen”). Este o adevărată plăcere să-l pregătești! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Tortul „Fetița din lapte” („Milchmädchen”). Este o adevărată plăcere să-l pregătești! , Mozocu.Org , Tortul „Fetița din lapte” („Milchmädchen”). Este o adevărată plăcere să-l pregătești! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Tortul „Fetița din lapte” („Milchmädchen”). Este o adevărată plăcere să-l pregătești! , Mozocu, Tortul „Fetița din lapte” („Milchmädchen”). Este o adevărată plăcere să-l pregătești!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole De Top
NU TE MAI ADUNA NIMENI In ziua de azi Cine te iubeste, nu renunta, nu inseala, nu minte! Tata de unde ne tragem
© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale