Tortul „Darul” — o adevărată descoperire culinară. Minimul de ingrediente — un gust fabulos!

Este un tort fin și suculent, cu cremă moale și arahide crocante! Se prepară din ingrediente disponibile, în condiții casnice, pentru orice sărbătoare sau cină familială. Iese de fiecare dată! Este un tort simplu, cu gust splendid — o rețetă excepțională, pe care o veți îndrăgi!

INGREDIENTE:

Pentru pandișpan:

-120 g de făină;

-120 g de zahăr;

-4 ouă.

Pentru însiropare:

-100 g de zahăr;

-110 ml de apă;

-o lingură de coniac.

Pentru cremă:

-150 g de unt;

-un ou;

-80 ml de lapte;

-125 g de zahăr;

-un plic de zahăr vanilat;

-o lingură de coniac.

Suplimentar:

-150 g de arahide;

-puțin zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: separați albușurile de gălbenușuri.

2.Bateți gălbenușurile cu jumătate din zahăr pe parcursul a 2-3 minute, până veți obține o compoziție pufoasă și albicioasă.

3.Bateți albușurile, adăugând treptat zahărul rămas, până la apariția vârfurilor moi.

4.Încorporați treptat și atent spuma de albușuri în cea de gălbenușuri, amestecând cu spatula și realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

5.Încorporați treptat (în 2-3 porții) făina cernută în compoziția de ouă, amestecând cu grijă, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus (cu spatula).

6.Transferați aluatul obținut în tava, al cărei fund l-ați tapetat cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform. Cele mai potrivite sunt tăvile cu dimensiunile de 20 x 20 cm sau diametrul de 22 cm. Noi am utilizat o tavă cu diametrul de 26 cm: de aceea, pandișpanul nostru nu este foarte înalt.

7.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C, așezându-o pe raftul mijlociu. Coaceți pandișpanul timp de 30-35 minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

8.Apoi opriți focul și întredeschideți ușa cuptorului. Lăsați pandișpanul să se odihnească pe parcursul a 15 minute în interiorul cuptorului. El se va lăsa puțin.

9.După aceasta separați-l de pereții tăvii cu ajutorul unui cuțit subțire. Scoateți-l din ea și îndepărtați hârtia de copt. Puneți-l pe grătar și lăsați-l să se răcească complet.

10.Pregătiți siropul: turnați apa fierbinte peste zahăr și coniac. Amestecați până la dizolvarea completă a zahărului. Lăsați siropul să se răcească complet.

11.Pregătiți crema: puneți oul, zahărul tos, zahărul vanilat și laptele într-un vas termorezistent. Amestecați-le cu telul până la omogenizare.

12.Puneți-le pe foc mic și amestecați-le continuu cu telul până la îngroșare (câteva minute din momentul clocotirii).

13.Transferați compoziția obținută într-un alt vas și acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească complet.

14.Bateți untul moale, la temperatura camerei (scoateți-l din frigider cu 2-3 ore înainte de preparare), până va deveni pufos. Dacă doriți, puteți să adăugați o lingură de coniac în el.

15.Apoi continuați să-l mixați, adăugând treptat (câte o lingură) compoziția de ouă în el. Veți obține o cremă fină și aerată.

16.Curățați arahidele de coji. Prăjiți-le puțin pe tigaia uscată și lăsați-le să se răcească. După aceasta mărunțiți-le cu sucitorul, lăsând bucățele destul de mari.

17.Asamblați tortul: tăiați pandișpanul răcit în jumătate. Ca să nu se fărâmițeze, trebuie să-l lăsați să se odihnească pe parcursul a 10-12 ore.

18.Însiropați blaturile obținute cu siropul pregătit.

19.Ungeți blatul inferior cu jumătate de cremă și acoperiți-l cu cel superior. Ungeți suprafața și marginile tortului cu crema rămasă.

20.Presărați bucățelele de arahide pe suprafața și marginile tortului.

21.Înainte de servire presărați-i marginile cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Tortul „Darul” — o adevărată descoperire culinară. Minimul de ingrediente — un gust fabulos! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Tortul „Darul” — o adevărată descoperire culinară. Minimul de ingrediente — un gust fabulos! , Mozocu.Org , Tortul „Darul” — o adevărată descoperire culinară. Minimul de ingrediente — un gust fabulos! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Tortul „Darul” — o adevărată descoperire culinară. Minimul de ingrediente — un gust fabulos! , Mozocu, Tortul „Darul” — o adevărată descoperire culinară. Minimul de ingrediente — un gust fabulos!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole De Top
NU TE MAI ADUNA NIMENI In ziua de azi Cine te iubeste, nu renunta, nu inseala, nu minte! Tata de unde ne tragem
© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale