Tort „Spuma de lapte” — un sufleu extrem de fin, ușor și aerat!

Tortul-sufleu „Spuma de lapte” este incredibil de aerat. Pur și simplu se topește în gură! Să nu vă speriați, când veți vedea cantitatea de zahăr din el: dulceața este umbrită foarte bine de glazura de ciocolată amăruie. În ciuda faptul că modul de preparare are mulți pași, tortul se prepară destul de ușor.

INGREDIENTE:

-280-300 g de unt;

-50 g de zahăr pudră;

-un ou;

-2 albușuri de ouă;

-140 g de făină;

-8 g de zahăr vanilat;

-100 g de lapte condensat;

-450 g de zahăr;

-2 prafuri de sare de lămâie;

-70 g de ciocolată neagră;

-2 lingurițe de agar-agar;

-150 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Cu câteva ore înainte de prepararea desertului înmuiați agar-agar-ul în apă. Puteți să-l lăsați chiar și peste noapte.

2.Pregătiți aluatul: bateți 50 g de unt cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Adăugați oul și mixați până la omogenizare. Adăugați făina și amestecați. Veți obține un aluat destul de dens.

3.Tapetați tava cu pereți detașabili (sau una obișnuită) cu hârtie de copt și răspândiți cu grijă aluatul pe fundul ei — în strat subțire și uniform. Coaceți-l pe parcursul a aproximativ 10 minute la 200°С.

4.Cât timp blatul se află în cuptor, bateți 180-200 g de unt moale. Când va deveni pufos și se va albi, adăugați laptele condensat și mixați până la omogenizare.

5.Dacă marginile blatului au devenit maronii, iar mijlocul lui este încă deschis la culoare, scoateți-l din cuptor. Altfel va fi prea uscat. Dacă ați copt blatul pe o tavă obișnuită, atunci cât el este fierbinte, așezați o formă rotundă pe el și apăsați, ca să-i uniformizați marginile. Apoi transferați blatul cu tot cu formă pe un tocător.

6.Puneți agar-agar-ul hidratat pe foc și, amestecând periodic cu telul, clocotiți-l pe parcursul a aproximativ 60 secunde. Veți obține o compoziție vâscoasă. Adăugați zahărul și, amestecând continuu, încălziți totul pe foc moderat până la apariția unei spume albe (aproximativ 3-5 minute). Verificați dacă siropul de agar-agar a căpătat consistența necesară: urmăriți, dacă se întinde sub formă de fire de pe tel. Dacă se întinde, este excelent. Opriți focul și puneți crăticioara deoparte.

7.Bateți albușurile până la consistența unui mousse compact. Adăugați sarea de lămâie și mixați-le încă o dată până la apariția vârfurilor persistente. Apoi, mixând continuu cu mixerul pornit la viteza maximă, turnați în jet subțire siropul fierbinte de agar-agar în spuma de albușuri. Compoziția își va mări mult volumul. De aceea, bateți-o într-un vas mare. Adăugați crema preparată din unt și lapte condensat și bateți totul încă o dată cu mixerul pornit la viteză mare.

8.Având în vedere faptul că agar-agar-ul se întărește la 40°С, trebuie să turnați rapid viitorul sufleu în forma cu blatul. Bateți puțin tocătorul de suprafața de lucru, ca să iasă bulele excesive de aer și suprafața sufleului să se uniformizeze. Dați tortul la congelator pentru 15-20 minute.

9.Combinați 45-50 g de unt cu ciocolata ruptă în bucățele. Topiți-le pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând până la omogenizare.

10.Turnați glazura peste sufleul închegat, răspândindu-o uniform. Dați tortul la congelator pentru încă 15 minute.

11.Treceți cu un cuțit subțire de-a lungul pereților tăvii — doar la suprafață, ca să separați glazura de pereți. După aceasta tortul va ieși ușor din formă. Scoateți-l cu grijă din ea.

Deliciosul desert „Spuma de lapte” este gata! Un mic truc: ca să porționați îngrijit tortul, trebuie să folosiți un cuțit foarte ascuțit, deoarece glazura se crapă și se rupe, când este apăsată. Puteți să încălziți puțin cuțitul în apă fierbinte — atunci glazura se topește puțin și felierea tortului devine mai ușoară. Nu uitați să distribuiți acest articol prietenilor voștri prin intermediul rețelelor de socializare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Tort „Spuma de lapte” — un sufleu extrem de fin, ușor și aerat! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Tort „Spuma de lapte” — un sufleu extrem de fin, ușor și aerat! , Mozocu.Org , Tort „Spuma de lapte” — un sufleu extrem de fin, ușor și aerat! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Tort „Spuma de lapte” — un sufleu extrem de fin, ușor și aerat! , Mozocu, Tort „Spuma de lapte” — un sufleu extrem de fin, ușor și aerat!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale