Tort din fulgi de porumb, ciocolată și cremă de brânză (fără coacere)!

Advertisements

Un tort neobișnuit, crocant, cu gust intens de ciocolată și cremă fină, plăcută. Se prepară fără coacere și vă va cuceri prin gustul lui. Nu veți dori să-l împărțiți cu cineva!

INGREDIENTE:

-200 g de fulgi de porumb;

-150 g de ciocolată 60%;

Advertisements

-100 g de unt;

-300 g de cremă de brânză;

-300 ml de smântână pentru frișcă 30-35%;

-50 g de zahăr;

-o lingură de suc de lămâie;

-10 g de gelatină + 60 ml de apă.

Dacă doriți, puteți să înlocuiți crema de brânză cu brânză dulce de vaci, trecută printr-o sită măruntă, iar smântâna pentru frișcă cu smântână fermentată 30%.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blaturile: mărunțiți ciocolata cu cuțitul.

2.Puneți-o într-un bol adânc, termorezistent. Adăugați untul tăiat în cubulețe. Așezați bolul pe bain-marie și, amestecând continuu, topiți ciocolata și untul.

Dacă doriți, puteți să le topiți în cuptorul cu microunde: în reprize de 30 secunde, amestecând foarte bine după fiecare încălzire.

3.Adăugați fulgii de porumb în bolul cu ciocolata și untul. Amestecați foarte bine, astfel încât să acoperiți toți fulgii de porumb cu ciocolată.

4.Luați o formă mică, pătrată (noi am decupat un cub dintr-o cutie de lapte) și așezați-o pe o bucată de hârtie de copt. Adăugați aproximativ 1.5 linguri de fulgi de porumb în ea și presați-i bine cu lingura.

5.Acoperiți mini blatul obținut cu o bucățică de hârtie de copt sau folie alimentară, ca să evitați lipirea blaturilor între ele. Apoi modelați încă un blat pe ea.

6.Procedați similar până se va umple forma. Ridicați-o cu grijă, separându-o de blaturi și folosiți-o ca să modelați altă grămăjoară de blaturi suprapuse.

P.S. Când experimentam cu compoziția blaturilor, am folosit un bol mic pentru modelarea lor, procedând similar: am separat blaturile prin folie alimentară. Dar tortul mic, pe care l-am obținut, nu putea fi porționat cu ușurință și acuratețe, fiind foarte crocant. De aceea, am decis să modelăm blaturi mici, deja porționate, după care să le apropiem, ca să obținem un tort mai mare.

7.Dați mini blaturile la frigider pentru 1-1.5 ore, pentru ca ciocolata și untul să se întărească și ele să-și mențină forma.

8.Pregătiți crema: dizolvați gelatina în apa rece. Lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 3-5 minute (sau conform timpului indicat pe ambalaj).

9.Puneți crema de brânză (rece), smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider), zahărul și sucul de lămâie în bolul de la mixer. Bateți-le până la apariția vârfurilor moi, mărind treptat viteza mixerului de la minimă la maximă.

10.După aceasta, mixând continuu, încorporați gelatina topită și ușor răcită în crema obținută. Veți obține o cremă destul de moale. Dați-o la frigider până va deveni stabilă, ca să o puteți aplica cu poșul.

!!! Topiți gelatina pe bain-marie, în cuptorul cu microunde (în reprize mici) sau într-un vas cu fundul gros, pe foc mic. Aveți grijă să nu o dați în clocot!

11.Scoateți crema din frigider și bateți-o încă o dată cu mixerul, ca să devină omogenă.

12.Asamblați tortul: scoateți mini blaturile din frigider și separați-le cu grijă de hârtia de copt/folia alimentară.

13.Transferați crema într-un poș, montându-i o duză rotundă (sau folosiți un poș de unică folosință, tăindu-i vârful).

14.Așezați 4 mini blaturi pe un platou, aranjându-le astfel încât să nu rămână spații libere între ele. Acoperiți-le cu un strat de cremă, aplicându-o sub formă de conuri sau „căpițe”.

15.Apoi adăugați următorul blat format din 4 mini blaturi. Acoperiți-l cu un strat de cremă.

16.Procedați similar până veți asambla tot tortul (noi l-am modelat din 3 blaturi).

17.Dați tortul la frigider pentru 1-2 ore, pentru ca crema să se stabilizeze. Înainte de servire presărați-l cu ciocolată rasă.

18.Serviți tortul cu multă plăcere!

Fiind crocant, ciocolatos și completat de crema fină de brânză, acest desert minunat îi va surprinde pe toții invitații dumneavoastră. Pregătiți-l și impresionați-i pe toți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Tort din fulgi de porumb, ciocolată și cremă de brânză (fără coacere)! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Tort din fulgi de porumb, ciocolată și cremă de brânză (fără coacere)! , Mozocu.Org , Tort din fulgi de porumb, ciocolată și cremă de brânză (fără coacere)! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Tort din fulgi de porumb, ciocolată și cremă de brânză (fără coacere)! , Mozocu, Tort din fulgi de porumb, ciocolată și cremă de brânză (fără coacere)!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole De Top
NU TE MAI ADUNA NIMENI In ziua de azi Cine te iubeste, nu renunta, nu inseala, nu minte! Tata de unde ne tragem
© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale