Tort de ciocolată (fără coacere). O rețetă simplă și minunată!

Ne plac foarte mult produsele de cofetărie și patiserie. Dar când nu avem mult timp la dispoziție sau pur și simplu nu vrem să petrecem mult timp în bucătărie, pregătim un desert rapid, verificat, fără coacere. De aceea, astăzi vrem să vă oferim încă o rețetă de tort de biscuiți cu cremă de ciocolată. Se prepară ușor, rapid, iar gustul rezultat este extraordinar. Biscuiții moi, sfărâmicioși și crema super ciocolatoasă reprezintă o combinație nemaipomenită!

INGREDIENTE:

-400 g de biscuiți.

Pentru cremă:

-3 ouă mari;

-150 g de lapte condensat;

-300 ml de lapte;

-2 linguri de făină;

-80 g de unt 82.5%;

-2 linguri de pudră de cacao.

Pentru ganache-ul de ciocolată:

-120 g de smântână pentru frișcă 33%;

-120 g de ciocolată.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: spargeți ouăle într-o cratiță și bateți-le cu mixerul până se vor transforma într-o spumă pufoasă și albicioasă (pe parcursul a 3-4 minute). Cel mai bine ar fi să folosiți ouă reci, deoarece ele se bat mai repede și devin mai pufoase.

2.Apoi încorporați treptat laptele condensat în spuma de ouă, turnându-l în jet subțire și amestecând continuu cu mixerul.

3.Adăugați laptele și mixați totul încă o dată: pe parcursul câtorva secunde, pentru ca laptele să se răspândească uniform prin compoziție.

4.Puneți crăticioara pe foc mic și, amestecând continuu, încălziți compoziția de lapte și ouă până se va încălzi foarte bine, fără să-i permiteți să dea în clocot. Luați-o de pe foc.

5.Puneți făina într-un bol mic. Adăugați treptat aproximativ un pahar de compoziție de ouă și lapte în ea, amestecând continuu. Trebuie să obțineți un amestec lichid și omogen, fără cocoloașe.

6.Puneți iarăși crăticioara pe foc mic și adăugați făina diluată în ea. Amestecând continuu, fierbeți crema până se va îngroșa (aproximativ 2 minute).

7.Transferați-o într-un bol curat și acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească complet. Ca să grăbiți procesul, puteți să o dați la frigider.

8.Între timp bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul: pe parcursul câtorva minute, până va deveni pufos și albicios.

9.Apoi încorporați treptat (câte 2-3 linguri) crema fiartă în untul bătut, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

10.Adăugați pudra de cacao (ar fi bine să o cerneți în prealabil) în crema obținută și bateți-o cu mixerul până va deveni omogenă.

Bineînțeles, această cremă poate fi preparată cu diverse adaosuri: nuci mărunțite, ciocolată rasă, extract de vanilie, gem sau dulceață de fructe etc. Totul depinde de preferințele dumneavoastră și desertul, pe care vreți să-l pregătiți!

Crema preparată în acest fel este potrivită pentru deserturile cu blaturi tari sau foietaj, deoarece le pătrunde și le înmoaie excelent.

11.Asamblați tortul: puneți o formă dreptunghiulară pe un platou și tapetați-i pereții cu folie acetat sau fâșii de folie tip manșon (potrivită pentru copt, este mai groasă). Așezați un strat de biscuiți pe platou. Nu trebuie să-i însiropați!

12.Acoperiți primul strat de biscuiți cu un strat generos și uniform de cremă.

13.Adăugați încă un strat de biscuiți în formă, presându-i cu grijă, ca să pătrundă puțin în stratul inferior de cremă. Acoperiți-l cu un strat de cremă.

14.Procedând similar, adăugați al treilea strat de biscuiți și al treilea strat de cremă.

15.Stratul superior al tortului trebuie să fie reprezentat de biscuiți. Nu-l acoperiți cu cremă, ci cu ganache de ciocolată.

16.Pregătiți ganache-ul de ciocolată: rupeți ciocolata în bucățele și puneți-o într-un bol.

17.Încălziți smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere, după care turnați-o peste ciocolată. Lăsați-le să interacționeze timp de 30-60 secunde, după care amestecați-le până la omogenizare.

18.Turnați ganache-ul cald pe suprafața tortului și răspândiți-l uniform.

19.Dați tortul la frigider pentru câteva ore, ca să se pătrundă și să se închege.

20.Apoi îndepărtați forma și folia din jurul lui. Dacă doriți, puteți să-i decorați marginile cu biscuiți măcinați sau ciocolată rasă.

21.Porționați și serviți acest desert minunat! El își menține bine forma și este moale, fin și foarte ciocolatos!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Tort de ciocolată (fără coacere). O rețetă simplă și minunată! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Tort de ciocolată (fără coacere). O rețetă simplă și minunată! , Mozocu.Org , Tort de ciocolată (fără coacere). O rețetă simplă și minunată! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Tort de ciocolată (fără coacere). O rețetă simplă și minunată! , Mozocu, Tort de ciocolată (fără coacere). O rețetă simplă și minunată!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole De Top
NU TE MAI ADUNA NIMENI In ziua de azi Cine te iubeste, nu renunta, nu inseala, nu minte! Tata de unde ne tragem
© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale