Raed Arafat, despre deschiderea școlilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii

17952744_1145228882289938_6599762841871882919_n-1.jpg

Raed Arafat, despre deschiderea școlilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii

Dacă ți-a plăcut dă-ne un LIKE ! Mulţumim!
---------------------------------------------

Raed Arafat, despre deschiderea școlilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii

Raed Arafat, despre deschiderea școlilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii


Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că specialiștii își doresc reluarea cursurilor ”faţă în faţă”, însă, ar trebui luată în considerare situația epidemiologică. Școlile ar putea fi redeschise în al doilea semestru, dacă totul decurge ok.

Raed Arafat, despre deschiderea școlilor
Raed Arafat a explicat că specialiștii doresc reluarea cursurilor în format fizic și că acest lucru va fi posibil ”dacă totul este ok”.”CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat, conform News.ro.

Secretarul de stat a explicat că ”dacă totul este ok, este posibil să se reia, pe bază de scenarii, începând cu 8 februarie”.

Raed Arafat a explicat că acest lucru se va face pe baza unei analize a situației epidemiologice de la momentul respectiv.

Întrebat despre motivele pentru care s-a continuat susținerea predării online, Raed Araft a precizat că sunt luate în considerare mai multe aspecte, printre care perioada scurtă care mai este până la vacanţă, faptul că nu s-a evaluat încă perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi faptul că elevii sunt un vector posibil de transmitere.

Școlile nu se vor redeschide fizic până la 8 februarie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Guvernul a adoptat o nouă ordonanță de urgență prin care poate fi suspendat învățământul în format fizic până la 8 februarie.

“În perioada 11.01.2021-08.02.2021, prin excepție de la prevederile alineatului (1), în baza și sub rezerva analizei situației epidemiologice la nivel național, realizată de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și în baza CNSU, prin ordin al ministrului Educației, se poate dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în online.Precizăm că dispozițiile prevăzute la art. 38, alin. (1) din legea 55/2020 au avut aplicabilitate până la data de 31 decembrie 2020.

În condițiile în care pandemia de Covid-19 afectează încă, după cum știm, sănătatea populației, se impune adoptarea în regim de urgență a cadrului legal care să asigure desfășurarea procesului de învățământ, astfel încât cadrele didactice și elevii să beneficieze de drepturile constituționale la învățământ și sănătate în condiții de siguranță epidemiologică, demonstrând în același timp dorința Guvernului de trecere a școlii în format clasic începând cu cel de-al II-lea semestru al anului școlar 2020-2021 sub rezerva evoluției epidemiologice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Raed Arafat, despre deschiderea școlilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Raed Arafat, despre deschiderea școlilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii , Mozocu.Org , Raed Arafat, despre deschiderea școlilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Raed Arafat, despre deschiderea școlilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii , Mozocu, Raed Arafat, despre deschiderea școlilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu
Links: Filme Seriale
scroll to top