Prăjitura “Ecler” – un desert rapid, ușor de făcut și foarte gustos!

Prăjitura „Eclerul” — o surpriză dulce pentru cei dragi! Vă prezentăm rețeta unei prăjituri, care poate fi numită eclerul „leneș”, deoarece, de principiu, ea chiar este un ecler mare. Blatul ei constă din aluat opărit și este umplut cu cremă de vanilie. Este delicioasă și se prepară ușor!

INGREDIENTE:

Pentru aluat (pentru o tavă cu dimensiunile de 23 x 32 cm):

-140 g de făină;

-125 ml de lapte;

-125 ml de apă;

-115 g de unt;

-4 ouă mari;

-o lingură de zahăr;

-¼ linguriță de sare.

Pentru cremă:

-500 ml de lapte;

-2 ouă medii;

-120 g de zahăr;

-50 g de amidon sau făină;

-50 g de unt;

-200 ml de smântână pentru frișcă 33-35% (sau unt);

-20 g de zahăr pudră;

-o păstaie de vanilie sau zahăr vanilat.

Pentru decor:

-glazură de ciocolată;

-sos de caramel.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul opărit: noi am folosit robotul de bucătărie cu funcție de încălzire la prepararea aluatului opărit, deoarece este mai rapid. Dacă nu aveți unul, poate fi făcut și pe aragaz. Turnați apa și laptele într-o cratiță. Adăugați sarea, zahărul, untul și aduceți amestecul până la punctul de fierbere (untul, zahărul și sarea trebuie să se dizolve complet).

2.Cum numai va începe clocotirea compoziției lichide, adăugați toată făina și amestecați rapid cu ajutorul unei spatule până veți obține un aluat omogen. Încălziți aluatul până când se va aduna sub formă de ghem și veți observa formarea unei pelicule de aluat pe fundul și pereții cratiței.

3.Luați îndată cratița de pe foc și transferați aluatul într-un bol. Lăsați-l să se răcească pe parcursul a 2-3 minute, până la temperatura de 60-70°С.

4.Apoi încorporați treptat (câte unul) ouăle în aluat (cu spatula sau mixerul). Amestecați foarte bine de fiecare dată și urmăriți consistența aluatului. Aluatul opărit trebuie să se scurgă lent de pe spatulă, formând un fel de triunghi (numit și „cioc de pasăre”) sau, dacă este întins între degete, trebuie să formeze vârfuri ascuțite.

5.Ungeți tava cu ulei (atenție: dacă veți adăuga mult ulei, aluatul va aluneca pe el și va fi dificil să-l întindeți), lăsând uscată partea superioară a pereților, pentru ca aluatul să se agațe de ea.

6.Răspândiți aluatul în tavă, astfel încât să acopere fundul și pereții ei.

7.Coaceți aluatul pe parcursul a aproximativ 30-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°С, fără să deschideți ușa cuptorului. El trebuie să se rumenească.

Vă amintim că aluatul opărit trebuie copt foarte bine. Dacă îl veți coace insuficient, el se va lăsa după ce va fi scos din cuptor.

8.Scoateți cu grijă blatul din tavă. Transferați-l pe grătar și lăsați-l să se răcească complet.

9.Pregătiți crema: bateți puțin ouăle cu jumătate din zahărul necesar. Adăugați amidonul/făina și amestecați până la omogenizare.

10.Turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați zahărul rămas, semințele de vanilie și păstaia secționată, din care le-ați scos. Puneți crăticioara pe foc și aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere.

11.Cum numai va începe să clocotească, luați laptele de pe foc și turnați-l în jet subțire în compoziția de ouă, amestecând continuu.

12.Transferați toată compoziția în crăticioară și puneți-o pe foc. Încălziți-o pe foc mic, până se va îngroșa, amestecând continuu. După ce se va îngroșa, fierbeți-o timp de încă 1-2 minute.

13.Transferați crema obținută într-un bol curat. Adăugați untul și amestecați până la omogenizare.

14.Acoperiți crema cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească complet (drept rezultat, ea se va îngroșa încă mai mult).

15.Scoateți smântâna pentru frișcă din frigider. Dacă doriți, adăugați zahărul pudră în ea (noi am adăugat 20 g) și bateți-o cu mixerul până la apariția vârfurilor persistente.

16.Adăugați treptat frișca bătută în crema fiartă. Încorporați-o cu ajutorul unei spatule, amestecând cu grijă. Crema rezultată este moale, dar nu lichidă, își menține bine forma și este delicioasă!

17.Umpleți blatul cu cremă, răspândindu-o uniform și netezindu-i suprafața.

18.Decorați suprafața prăjiturii cu glazură de ciocolată (obținută din 20 g de ciocolată neagră și o linguriță de unt) și sirop de caramel (opțional).

19.Dați prăjitura la frigider pentru 20-30 minute. Porționați-o și serviți-o!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Prăjitura “Ecler” – un desert rapid, ușor de făcut și foarte gustos! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Prăjitura “Ecler” – un desert rapid, ușor de făcut și foarte gustos! , Mozocu.Org , Prăjitura “Ecler” – un desert rapid, ușor de făcut și foarte gustos! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Prăjitura “Ecler” – un desert rapid, ușor de făcut și foarte gustos! , Mozocu, Prăjitura “Ecler” – un desert rapid, ușor de făcut și foarte gustos!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Articole De Top
NU TE MAI ADUNA NIMENI In ziua de azi Cine te iubeste, nu renunta, nu inseala, nu minte! Tata de unde ne tragem
© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale