Cheesecake cu caramel și mascarpone (fără ouă și fără coacere)!

În doar câteva ore, puteți pregăti un desert excepțional fără ouă și fără coacere: cheesecake cu caramel și cremă mascarpone. Nu aveți nevoie de abilități speciale și nici măcar nu trebuie să porniți cuptorul. O rețetă perfectă pentru cofetarii începători.

INGREDIENTE:

Pentru cheesecake:

-300 gr de biscuiți;

-100-150 gr de unt;

-500 gr de mascarpone;

-200 gr de smântână pentru frișcă;

-100-150 gr de zahăr;

-20 gr de gelatină.

Pentru stratul de caramel:

-250 gr de caramel;

-150 gr de smântână pentru frișcă;

-6 gr de gelatină;

-40 ml de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați 20 gr de gelatină cu apă și lăsați-o să se umfle.

2.Mărunțiți biscuiții cu ajutorul blenderului, adăugați untul topit și amestecați, astfel încât firimiturile să îmbibe untul uniform.

3.Transferați compoziția într-o formă detașabilă cu baza tapetată cu hârtie de copt și presați bine stratul uniform. Dați forma la congelator.

4.Pregătiți stratul de caramel. Turnați laptele peste 6 gr de gelatină și o lăsați să se umfle, după care o dizolvați cu puțină smântână fierbinte pentru frișcă (eventual, o puteți topi la cuptorul cu microunde).

5.Turnați smântâna fierbinte în vasul cu caramel, adăugați gelatina topită și amestecați, până la omogenizare.

6.Baza unei forme, cu diametrul mai mic decât cea folosită pentru blat, o acoperiți cu folie alimentară, turnați caramelul și dați forma la congelator.

7.Pregătiți umplutura de mascarpone. Bateți smântâna pentru frișcă cu zahăr, cât să obțineți vârfuri moi.

8.Amestecați brânza mascarpone cu frișcă.

9.Topiți cele 20 gr de gelatină la cuptorul cu microunde, amestecând-o preventiv cu puțină compoziție de frișcă și mascarpone. Astfel, umplutura va fi fără cocoloașe.

10.Adăugați gelatina în vasul cu frișcă și mascarpone, apoi amestecați foarte bine.

11.Transferați ½ din compoziția de mascarpone într-un poș și acoperiți blatul. Neteziți suprafața cu dosul lingurei și dați tortul la frigider pentru 1 oră.

12.Treceți cu cuțitul pe marginile formei cu caramel, o îndepărtați și transferați jeleul deasupra stratului de cremă, ajutându-vă cu o folie alimentară.

13.Acoperiți stratul de caramel cu compoziția rămasă de mascarpone și agitați forma. Faceți acest lucru rapid, deoarece gelatina se prinde rapid și pot apărea denivelări. Dați tortul din nou la frigider pentru 5 ore.

14.Treceți cu cuțitul pe marginea formei și scoateți desertul, transferându-l pe platou. Dacă e nevoie să nivelați suprafața, folosiți un cuțit cald.

15.Acoperiți părțile laterale ale cheesecake-ului cu cremă de unt și decorați-le cu fulgi de migdale. Suprafața o puteți înfrumuseța, la fel, cu cremă de unt.

Desertul este foarte delicat. Pregătiți-l de cu seară, iar a doua zi puteți invita prietenii la o ceașcă de ceai sau cafea. Duetul de mascarpone și caramel va cuceri inimile tuturor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


Cheesecake cu caramel și mascarpone (fără ouă și fără coacere)! Bancuri Noi 2020, Poze Amuzante, Cheesecake cu caramel și mascarpone (fără ouă și fără coacere)! , Mozocu.Org , Cheesecake cu caramel și mascarpone (fără ouă și fără coacere)! , Amuzament,
Postari zilnice Amuzante, Cheesecake cu caramel și mascarpone (fără ouă și fără coacere)! , Mozocu, Cheesecake cu caramel și mascarpone (fără ouă și fără coacere)!

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectani pe baz de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că suntei răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

- Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu rspândesc acest nou tip de virus

© 2020 Mozocu.Org - Toate Drepturile Rezervate. D'ale lui Mozocu Links: Filme Seriale